Καμιά φορά θέλουμε να έχουμε κάτι παραπάνω στο τραπέζι μας, μια μικρή νοστιμιά είτε για να προσθέσουμε ποικιλία στο καθημερινό γεύμα είτε για να προσφέρουμε ένα ορεκτικό σε ένα πιο επίσημο δείπνο. Οι κροκέτες από μανιτάρια είναι ένα από αυτά τα νόστιμα, απλά ορεκτικά.
Υλικά
500 γρμ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες (ή 2 κουτιά κονσέρβα αλλά δε το συνιστώ)
1 ποτήρι μπύρα
2-3 κουταλιές νερό
άνηθο
ελάχιστο ξύδι
2 αυγά
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει ή κανονικό αλεύρι με 1 κουταλιά μπέικιν
αλάτι, πιπέρι
Πως το μαγειρεύουμε
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τους κρόκους, ολόκληρα σε ένα δοχείο. Ρίχνουμε τη μπύρα, το νερό, τον άνηθο, το ξύδι και αλεύρι όσο πάρει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός όπως για τις τηγανίτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και ανακατεύουμε πάλι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία σπορέλαιο (προτιμώ αραβοσιτέλαιο) μέχρι να γίνει αρκετά καυτό και ρίχνουμε το χυλό με το κουτάλι έτσι ώστε να σχηματίζονται οι κροκέτες. Προσοχή να μη κολλάει η μία δίπλα στην άλλη. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Υλικά
500 γρμ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες (ή 2 κουτιά κονσέρβα αλλά δε το συνιστώ)
1 ποτήρι μπύρα
2-3 κουταλιές νερό
άνηθο
ελάχιστο ξύδι
2 αυγά
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει ή κανονικό αλεύρι με 1 κουταλιά μπέικιν
αλάτι, πιπέρι
Πως το μαγειρεύουμε
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τους κρόκους, ολόκληρα σε ένα δοχείο. Ρίχνουμε τη μπύρα, το νερό, τον άνηθο, το ξύδι και αλεύρι όσο πάρει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός όπως για τις τηγανίτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και ανακατεύουμε πάλι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία σπορέλαιο (προτιμώ αραβοσιτέλαιο) μέχρι να γίνει αρκετά καυτό και ρίχνουμε το χυλό με το κουτάλι έτσι ώστε να σχηματίζονται οι κροκέτες. Προσοχή να μη κολλάει η μία δίπλα στην άλλη. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
3 σχόλια :
Λατρεύω τα μανιτάρια. Ο,τι έχει σχέση μαζί τους είναι απλά νόστιμο. Είναι ένα από αυτά που θα δοκιμάσω να φτιάξω σίγουρα.
Χαίρομαι. Θα βάλω και άλλες συνταγές με μανιτάρια γιατί κι εμείς τα λατρεύουμε και τα τιμάμε συχνά. Βασικά έχω ψιλοχαθεί, δε ξέρω τι να πρωτοβάλω, προσπαθώ να γράψω πρώτα για τις συνταγές που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε και είναι οι σπεσιαλιτέ μας. Κοίταζα τώρα τα συνταγολόγια της μητέρας μου και να φανταστείς έχει 1 αφιερωμένο μόνο σε σαλάτες και ντρέσσινγκ και είναι περίπου 60 συνταγές. Φαντάσου πόσες είναι όλες μαζί για τα φαγητά.
Ωχ μπίρα και ξίδι ε; Θα με βρίζει ο άλλος, αλλά χαλάλι :))
Δημοσίευση σχολίου