Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Καμιά φορά θέλουμε να έχουμε κάτι παραπάνω στο τραπέζι μας, μια μικρή νοστιμιά είτε για να προσθέσουμε ποικιλία στο καθημερινό γεύμα είτε για να προσφέρουμε ένα ορεκτικό σε ένα πιο επίσημο δείπνο. Οι κροκέτες από μανιτάρια είναι ένα από αυτά τα νόστιμα, απλά ορεκτικά.

Υλικά
500 γρμ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες (ή 2 κουτιά κονσέρβα αλλά δε το συνιστώ)
1 ποτήρι μπύρα
2-3 κουταλιές νερό
άνηθο
ελάχιστο ξύδι
2 αυγά
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει ή κανονικό αλεύρι με 1 κουταλιά μπέικιν
αλάτι, πιπέρι

Πως το μαγειρεύουμε
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τους κρόκους, ολόκληρα σε ένα δοχείο. Ρίχνουμε τη μπύρα, το νερό, τον άνηθο, το ξύδι και αλεύρι όσο πάρει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός όπως για τις τηγανίτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και ανακατεύουμε πάλι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία σπορέλαιο (προτιμώ αραβοσιτέλαιο) μέχρι να γίνει αρκετά καυτό και ρίχνουμε το χυλό με το κουτάλι έτσι ώστε να σχηματίζονται οι κροκέτες. Προσοχή να μη κολλάει η μία δίπλα στην άλλη. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

3 σχόλια :

Χριστίνα είπε...

Λατρεύω τα μανιτάρια. Ο,τι έχει σχέση μαζί τους είναι απλά νόστιμο. Είναι ένα από αυτά που θα δοκιμάσω να φτιάξω σίγουρα.

Οι συνταγές της μαμάς μου είπε...

Χαίρομαι. Θα βάλω και άλλες συνταγές με μανιτάρια γιατί κι εμείς τα λατρεύουμε και τα τιμάμε συχνά. Βασικά έχω ψιλοχαθεί, δε ξέρω τι να πρωτοβάλω, προσπαθώ να γράψω πρώτα για τις συνταγές που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε και είναι οι σπεσιαλιτέ μας. Κοίταζα τώρα τα συνταγολόγια της μητέρας μου και να φανταστείς έχει 1 αφιερωμένο μόνο σε σαλάτες και ντρέσσινγκ και είναι περίπου 60 συνταγές. Φαντάσου πόσες είναι όλες μαζί για τα φαγητά.

Ανώνυμος είπε...

Ωχ μπίρα και ξίδι ε; Θα με βρίζει ο άλλος, αλλά χαλάλι :))

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές