Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Από τα αγαπημένα μου ορεκτικά. Η μητέρα μου έχει επισκεφτεί πολλά νησιά και τη συνταγή την έχει πάρει από μια οικοδέσποινα στη Σαντορίνη. Ενώ θεωρητικά είναι πανεύκολο και της μητέρας μου της πετυχαίνει κάθε φορά δε συμβαίνει το ίδιο με μένα. Που θα μου πάει όμως, θα το καταφέρω. Γίνονται πολύ νόστιμοι αν προσθέσουμε και φέτα.

Υλικά
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλιά ρίγανη
2-3 κουταλιές δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει
αραβοσιτέλαιο
150 γρμ φέτα σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)

Πως το μαγειρεύουμε
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Τις χαράσσουμε στα πλάγια και βγάζουμε τα σπόρια. Τις κόβουμε σε χονδρά κυβάκια μέσα σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε για 30-60 λεπτά για να βγουν τα υγρά τους (δε τις στίβουμε). Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός (όχι τόσο σφικτός όπως ο κιμάς).
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά (2μιση θερμοκρασία) βάζουμε αρκετό αραβοσιτέλαιο να κάψει. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε χυλό και το ρίχνουμε μέσα. Κάθε κουταλιά θα είναι και ένας ντοματοκεφτές. Προσοχή να μη θέσουμε τις κουταλιές πολύ κολλητά γιατί θα φουσκώσει ο χυλός. Όταν ροδίσουν (περίπου 2 λεπτά) τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

2 σχόλια :

ΠΟΠΗ είπε...

hΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ απλή και γευστική συνταγή!

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές