Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Είμαι μακαρονού, πως να το κάνουμε. Κι επειδή φτιάχνω τόσο συχνά μακαρόνια όλο και δοκιμάζω καινούριες σάλτσες, όλο και προσθέτω κάτι δικό μου. Αυτή η συνταγή είναι από τις τελευταίες μου δημιουργίες. Προσπάθησα να φτιάξω κάτι αντίστοιχο με μία σάλτσα που δοκίμασα σε ένα ιταλικό εστιατόριο επηρεασμένη και από μια παλιά ανάμνηση που είχα όταν μια ιταλική οικογένεια μας είχε κάνει το τραπέζι και είχα παρακολουθήσει τη διαδικασία παρασκευής. Τελικά βγήκε ποιο νόστιμο από αυτά που είχα δοκιμάσει (ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα).

Υλικά
5-6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (μπορεί να γίνει και με άλλα αλλαντικά κατά προτίμηση καπνιστά)
5-6 φέτες τυρί για τοστ (προτιμώ ένταμ)
1 κονσέρβα ντοματάκια
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
δάφνη
βασιλικός
2 κουταλιές μαυροδάφνη
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 κύβο βοδινό
ελάχιστο αλάτι αν χρειάζεται (γιατί ο κύβος έχει ήδη αλάτι), πιπέρι

Πως το μαγειρεύουμε
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα ντοματάκια, τη μαυροδάφνη, τη δάφνη, τον βασιλικό, τον κύβο, το αλάτι και το πιπέρι.
Μετά από ένα τέταρτο σοτάρουμε ξεχωριστά την κομμένη σε κομματάκια γαλοπούλα (εγώ το κάνω σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, αλλά μπορούμε να βάλουμε μισή κουταλιά αραβοσιτέλαιο) και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με τη σάλτσα. Μετά από 5 λεπτά σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το τυρί σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

2 σχόλια :

Χριστίνα είπε...

Τρως υγιεινά :p

Οι συνταγές της μαμάς μου είπε...

A, ναι, ότι παχυντικό με αλλαντικά και τυριά υπάρχει μου αρέσει. Τουλάχιστον είναι νόστιμα.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές