Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Το Τζατζίκι μπορεί να έχει Τουρκική προέλευση, έχει όμως καθιερωθεί στην Εληνική κουζίνα μας!!!!!




Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην του αρέσει το τζατζίκι!!! Συνοδεύει τα σουβλάκια μας, τους πιτόγυρους κι όλα τα ψητά κρεατικά μας!!! Απαραίτητο και κύριο συστατικό το γιαούρτι σακούλας. Να είναι καλά στραγγισμένο! Και στην χώρα μας βρίσκουμε πολύ καλό γιούρτι σακούλας!! Το άλλο συστατικό που παίζει βασικό ρόλο είναι το σκόρδο. Για τους μερακλήδες θέλει 1 σκελίδα σκόρδο ανα 100 γρ. γιαούρτι!! Είναι εύκολο στην παρασκευή του και σε 10 λεπτά είναι έτοιμο!!!!

Τα Υλικά μας:

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό σακούλας
3 σκελίδες σκόρδο (εγώ βάζω 2 σκελίδες για να είναι πιο ήπιο)
1 αγγούρι τρυφερό χωρίς σπόρια
3 κουταλιές σ. άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σ. λάδι
2-3 κουταλιές σ. ξίδι (προτιμώ μηλόξιδο)
αλάτι
λίγο λευκό πιπέρι
1/3 φετούλες φρέσκιας κόκκινης πιπεριάς για το γαρνίρισμα

Πως το φτιάχνουμε:

Πλένουμε το αγγούρι, το καθαρίζουμε και το τρίβουμε στον τρίφτη από την "χοντρή" πλευρά τριψίματος. Το στραγγίζουμε να φύγουν τα υγρά του. Ενας εύκολο τρόπος είναι να βάλουμε το τριμμένο αγγούρι σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας να την κλείσουμε καλά και να πιέσουμε να φύγουν τα υγρά του αγγουριού.
Τρίβουμε το σκόρδο ή το χτυπάμε με μια κουταλιά λάδι στο γουδί.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το στργγισμένο αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, το λάδι και το ξίδι κι ανακατώνουμε καλά. Στην αρχή βάζουμε 2 κουταλιές ξίδι και δοκιμάζουμε αν μας αρέσει. Αν θέλουμε προσθέτουμε και την άλλη κουταλιά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και δοκιμάζουμε. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο κι ανακατεύουμε καλά. 
Σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας το τζατζίκι μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα μέχρι 3 ώρες πριν το σερβίρουμε για να δέσουν τα αρώματα και να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με μπαστουνάκια κόκκινης πιπεριάς που δίνει και μια ωραία γεύση όταν τρώμε με το τζατζίκι.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές