Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τόνος με σάλτσα ντομάτας, κόκκινης πιπεριάς, κρασάκι και βασιλικός μου βγήκε σκέτη απόλαυση!!!!!!




Φίλοι μου θα σας πω ένα μυστικό!!!!
Τα μακαρόνια ΔΕΝ παχαίνουν αν δεν τα τσιγαρίσετε με λάδι ή βούτυρο. Φάτε όσα μακαρόνια θέλετε, με τη σάλτσα ή το κρέας που θα τα συνοδέψετε. Θα πάρουν από αυτό νοστιμιά και δεν θα νιώσετε καμιά διαφορά!!!!! Η σάλτσα με τόνο είναι απλή και εύκολη. 
Την κάνω πεντάγλυκη με το εξής μυστικό: Σιγοβράζω τη σάλτσα ντομάτας πολύ ώρα μέχρι να δέσει.  
Μια δοκιμή θα σας πείσει. 
Τον τόνο τον ρίχνουμε στο τέλος 5 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.


Τα υλικά μας για 2 άτομα:

1 τόνο σε κονσέρβα νερού
2 μέτριες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά κόκκινη ή όποιο χρώμα προτιμάτε ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 ποτηράκι κρασί
2 κουταλιές σ. φρέσκος κομμένος βασιλικός και λίγο ακόμη για το γαρνίρισμα
5 κουταλιές σ. λάδι 
αλάτι και πιπέρι
300 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι (ή της αρεσκείας μας)

Πως το μαγειρεύουμε:
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας. Σουρώνουμε από τα νερά τον τόνο.
Κανονίζουμε πότε θα βράσουμε τα μακαρόνια μας.
Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι κι όταν κάψει ρίχνουμε τοκρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικό και το αλατοπίπερο κι ανακατώνουμε. 
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας χωρίς νερό (με τα δικά της υγρά) μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τον τόνο και σε 5 λεπτά αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα τόνου πάνω στα μακαρόνια μας και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές