Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Η συνταγή μου φιλέτο κοτόπουλου με χρωματιστές πιπεριές είναι από τις γευστικότερες!!!!
Αν τη φτιάξετε ... θα με δικαιώσετε!!!!




        Τη συνταγή μου την έστειλε η κόρη μου από το Λονδίνο και τη βρήκε στο βιβλίο συνταγών διατροφής για χάσιμο κιλών. Βέβαια αυτοί που θέλουν να χάσουν κιλά θα βάλουν στις 4 μερίδες φαγητό, 8 κουταλάκια του γλυκού λάδι και θα έχουν πει του χασάπη να τους καθαρίσει το λίπος πριν το κόψει σε πολύ μικρές μπουκιές. Εσείς που δεν κάνετε διατροφή, μπορείτε να βάλετε μέχρι μισή κούπα λάδι. Η σάλτσα του φαγητού είναι αρωματική και γλυκιά και οι μπουκιές του κοτόπουλου μαλακές και γευστικές!!!!!            
Εύκολο στην παρασκευή και γρήγορο!!!

Τα Υλικά μας:

Για 4 άτομα

3-4 στήθη κοτόπουλου κομμένο καρεδάκια (ανάλογα το μέγεθος)
1 κουτί coca cola light ή zero
2 σκελίδες σκόρδο
3 πιπεριές χρωματιστές (πράσινη, κίτρινη, κόκκινη)
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κύβο από ζωμό κότας
120 γρ. ντοματοχυμό
1 κουταλιά σ. ντοματοπολτό αραιωμένο σε λίγο νερό
1 κουταλιά σ. αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, ματζουράνα, θυμάρι κλπ.)
2 κουταλιές σ. worcester sauce
1 κουταλιά σ. soy sauce
Λίγο αλάτι και λίγο τριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε και λίγους κόκκους άτριφτο, δίνει υπέροχο άρωμα
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι (όσοι κάνουν διατροφή θα βάλουν το ανάλογο με τους πόντους που έχουν ελεύθερο. Εγώ βάζω 2 κουταλάκια στη μερίδα και στο τέλος βγάζω τη μερίδα μου στο πιάτο μου, ρίχνω κι άλλο λάδι για να φάει η οικογένεια που δεν κάνει δίαιτα και το αφήνω να πάρει ακόμη ένα χόχλο το φαγητό).

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

     Έχουμε όλα τα υλικά μας έτοιμα πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Τις πιπεριές κομμένες καρεδάκια.
       Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις μπουκιές κοτόπουλου ελαφρά, ίσα που να ασπρίσουν. Όταν τις γυρίσουμε όλες από την άλλη πλευρά και ασπρίσουν, ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και στη συνέχεια τις πιπεριές και το κρεμμύδι να σοταριστούν.





Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την coca colaκαι όλα τα υπόλοιπα υλικά.



Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε το φαγητό μας περίπου 20-25 λεπτά. Δοκιμάζουμε να έχει μαλακώσει το κρέας και να έχει μείνει με την ανάλογη σάλτσα. Αν χρειαστεί να βράσει λίγο ακόμη και δεν έχει υγρά, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό.
          Σερβίρουμε αυτό το υπέροχο και γλυκό φαγητό με σπυρωτό πιλάφι και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.














































































Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές