Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Γαρίδες με σπαγγέτι, σάλτσα ντομάτας και με αρώματα χρωματιστών πιπεριών!!!!





Αυτή η συνταγή είναι μια αποθέωση!!!
 Στο  "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Πάτρας", Σύλλογος Γυναικών Με Καρκίνο του μαστού, συμμετέχω όσο μπορώ στις δραστηριότητές τους ως φίλη. Το προηγούμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο πήγαμε στο καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημα στην Μεγαλόχαρη της Τήνου και επισκεφθήκαμε δύο μέρες τη Νάξο. Περάσαμε υπέροχα!!!! Το πρώτο βράδυ στη Χώρα της Νάξου πήγαμε για φαγητό με τις φίλες μου στο εστιατόριο Μυθωδία ,το οποίο μας σύστησαν για το καλύτερο φαγητό. Πράγματι ενθουσιαστήκαμε από την πανοραμική θέα της πόλης, τη βραδινή ομορφιά του λιμανιού και φυσικά το εκλεκτό φαγητό του!!!
Παραγγείλαμε θαλασσινά. Γαρίδες (εμείς τις πολύ μεγάλες τις λέμε γάμπαρη) με σπαγγέτι ή με ρύζι. Σε κάθε μπουκιά, μας ξέφευγε κι ένα "Μμμμμμ!!!!" Τι γλύκα, τι άρωμα, τι γεύση!!! Εκείνο που σου έμενε στο τέλος ήταν μια γλύκα! Τα πιάτα... τεράστια! Οι μερίδες μεγάλες, χορταστικές!!!
Ζητήσαμε τον Chef για να δώσουμε συγχαρητήρια. Ήρθε, και ήταν η κυρία Χριστίνα. Μια γυναίκα αλέγκρα και αξιαγάπητη που γνωριστήκαμε και μας φανέρωσε ότι έχει κάνει σπουδές πάνω στη διατροφή στην Αμερική και ότι το εστιατόριο είναι δικό της και των παιδιών της. Μας φανέρωσε επίσης  αναλυτικά και τη συνταγή. 
Σήμερα την έφτιαξα κι έγινε το φαγητό λουκούμι. Χριστίνα σε ευχαριστούμε πολύ!!!


Τα υλικά μας για 2 μερίδες:

       1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες (μπορούμε βέβαια να                     βάλουμε και μικρότερες)


  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 3 μεσαίου μεγέθους χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες (πράσινη, κίτρινη, κόκκινη)
  • 5 κουταλιές λάδι
  • 200 γρ. φέτα χοντροκομμένη
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο στο τέλος, πασπαλιστό πάνω στο πιάτο
  • 300 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Πλένουμε τις γαρίδες. Κρατάμε 4-5 με το κέλυφος για το γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις καθαρίζουμε. Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε. Ετοιμάζουμε στον πάγκο της κουζίνας όλα τα υλικά μας.

                           

Σ' ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή θερμοκρασία. Ρίχνουμε και ροδίζουμε τις γαρίδες. Τις βγάζουμε προσεκτικά σ' ένα πιάτο και ρίχνουμε στο λάδι τις πιπεριές, ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και σ' ένα λεπτό ρίχνουμε και το κρεμμύδι να ξανθίσει. Προσθέτουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα τις γαρίδες και σε 5-6 λεπτά τις βγάζουμε πάλι στο πιάτο. 
Το μυστικό για να παραμείνουν μαλακές οι γαρίδες μας είναι ότι θέλουν ελάχιστο χρόνο ψήσιμο ή βράσιμο. 



Σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Αν έχει 4 διαβαθμίσεις η κουζίνα μας, χαμηλώνουμε στο 1. 

Το μυστικό για να γίνει η σάλτσα μας γλυκιά είναι να σιγοψηθεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. 

Έως ότου γίνει η σάλτσα μας, βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με ανάλογο αλάτι για 8 περίπου λεπτά ( αλ ντεντε) και μετά τα σουρώνουμε.

Αφήνουμε να σιγοψηθεί η σάλτσα μας έως ότου πιει τα υγρά και μελώσει. 
Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε ελαφριά να πάρουν τη νοστιμιά της σάλτσας. Σε 1 λεπτό αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά. 








Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο τα μακαρόνια. Ρίχνουμε  2-3 κουταλιές σάλτσα με γαρίδες και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε επάνω άλλες 2-3 κουταλιές σάλτσα και γαρνίρουμε το πιάτο μας με τις γαρίδες που έχουν το κέλυφος και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. 










Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές