Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η συνταγή κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι στραγγιστό, είναι μια γευστική έκπληξη!!!!










          Είναι μια εύκολη συνταγή που χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Το φαγητό μας το συνοδεύουμε με ρύζι σπυρωτό. Εγώ παίρνω το κίτρινο για πιλάφι και το βράζω σε νερό που έχει κοχλάσει. Για 4 άτομα βάζω 2 κούπες φουσκωτές και αφήνω να βράσει 15΄. Αν το θέλετε περισσότερο βρασμένο το αφήνεται 5-6΄ακόμα και μετά το σουρώνουμε. 
           Όσοι φίλοι κάνουν διατροφή για χάσιμο κιλών θα μετρήσουν τις κουταλιές το λάδι που θα βάλουν ώστε να είναι το επιτρεπόμενο.


Τα Υλικά για το φαγητό μας:

Για 4 άτομα

3  μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια
1  κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1/2  κουταλάκι κάρυ
1/3  κουταλάκι κουρκουμά (θα του δώσει ένα ελαφρύ ιδιαίτερο άρωμα και το κίτρινο χρώμα)
1  κύβο κότας κνορ 
πιπέρι τρίβουμε φρέσκο (βάζω το mix 4 πιπεριών)
αλάτι ανάλογο (προσοχή όχι πολύ γιατί έχει αρκετό το κνορ)
4 κουταλιές σ. λάδι
1/2  κεσέ γιαούρτι στραγγιστό (βάζω TOTAL)
1 ποτήρι (νερού) νερό ζεστό.

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:


          Βάζουμε να βράσει το ρύζι μας. Τρίβουμε το κρεμμύδι μας να το έχουμε έτοιμο.
Έχουμε πει στο χασάπη μας να μας έχει κόψει σε κομματάκια τα φιλέτα ή τα κόβουμε μόνοι μας σε πολύ καθαρή επιφάνεια (μέγεθος όπως στην εικόνα μου). Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα νερά.
          Βάζουμε σε μεγάλη θερμοκρασία ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο και ρίχνουμε το λάδι. Αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε τα κομματάκια φιλέτου. Όταν ασπρίσουν (να μην ροδίσουν) τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Στην εικόνα τα έχω γυρίσει και φαίνεται το χρώμα που αφήνω να αποκτήσουν. Μετά από 1 λεπτό κάνουμε σε μια άκρη χώρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί κι αυτό ελαφρά. 




Ρίχνουμε το κάρυ και τον κουρκουμά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο κνορ, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε το τηγάνι μας, χαμηλώνουμε στο 1+1/2 τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 20 λεπτά περίπου. Θα έχει πιει το νερό και θα έχει μείνει με λίγη σάλτσα (ούτε πολύ πηχτή, ούτε αραιή. Αν μας έχει πήξει πολύ, ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά ακόμη.

                                                                      
                                                                  

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά το ξεσκεπάζουμε και σε 1 λεπτό ρίχνουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε απαλά να γίνει μια ωραία σάλτσα. Το σερβίρουμε πάνω στο ρύζι μας.















Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές