Η μαμά Χρύσα σας προτείνει:
Κέικ με καρύδα για να γλυκαίνουμε την καθημερινότητά μας!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το κέικ με καρύδα, το κάνω όπως το παραδοσιακό κέικ μου και προσθέτω καρύδα στο χυλό.
Τα υλικά μας:
Κέικ με καρύδα για να γλυκαίνουμε την καθημερινότητά μας!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το κέικ με καρύδα, το κάνω όπως το παραδοσιακό κέικ μου και προσθέτω καρύδα στο χυλό.
Τα υλικά μας:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουταλάκια γλ. μπέικιν πάουντερ (όχι κοφτά)
- 250 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 440 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 2 κούπες ινδική καρύδα
- 1 κούπα γάλα ή 1 κούπα χυμό φρέσκο πορτοκάλι ή μισό-μισό
- 1 βανίλια
- 1/2 κούπα κονιάκ ή ρούμι
- Ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
Πως φτιάχνουμε το κέικ καρύδας:
Έχω εκτός ψυγείου αρκετές ώρες το βούτυρο και τα αυγά. Το βούτυρο το έχω μισολιώσει σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αρκεί να λιώσει το μισό και κατά το κτύπημα θα γίνει μια ωραία κρέμα.
Στο μπολ του μίξερ κτυπώ το βούτυρο στο δυνατό για 2-3' να γίνει κρέμα και ρίχνω τμηματικά τη ζάχαρη και συνεχίζω το κτύπημα για 5' περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
Στη συνέχεια ρίχνω ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζω το κτύπημα για 2-3'.
Προσθέτω το κονιάκ τα αρώματα και την καρύδα. Συνεχίζω 1-2΄, και ρίχνω στη συνέχεια διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα στη μεσαία ταχύτητα. Σταματώ το χτύπημα με το μίξερ 1-2 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του αλευριού και δεν το ξαναχτυπώ!!!
Βουτυρώνω και αλευρώνω (και στα τοιχώματα) δυο φόρμες για κέικ μέγεθος 23Χ13 εκ. Ρίχνω μέσα το χυλό.
Ο χυλός θα πρέπει να καταλαμβάνει τα 2/3 της φόρμας για να φουσκώσει και να γίνει το κέικ αφράτο.
Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στου 180 βαθμούς για 45' . Δοκιμάζω πρώτα με ένα στεγνό μαχαίρι. Αν βγει καθαρό σημαίνει πως ψήθηκε. Το βγάζω από φούρνο, και αφήνω να κρυώσει περίπου 10'. Το αναποδογυρίζω σε πιατέλα και αν θέλω το πασπαλίζω με καρύδα.Στο μπολ του μίξερ κτυπώ το βούτυρο στο δυνατό για 2-3' να γίνει κρέμα και ρίχνω τμηματικά τη ζάχαρη και συνεχίζω το κτύπημα για 5' περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
Στη συνέχεια ρίχνω ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζω το κτύπημα για 2-3'.
Προσθέτω το κονιάκ τα αρώματα και την καρύδα. Συνεχίζω 1-2΄, και ρίχνω στη συνέχεια διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα στη μεσαία ταχύτητα. Σταματώ το χτύπημα με το μίξερ 1-2 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του αλευριού και δεν το ξαναχτυπώ!!!
Βουτυρώνω και αλευρώνω (και στα τοιχώματα) δυο φόρμες για κέικ μέγεθος 23Χ13 εκ. Ρίχνω μέσα το χυλό.
Ο χυλός θα πρέπει να καταλαμβάνει τα 2/3 της φόρμας για να φουσκώσει και να γίνει το κέικ αφράτο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου