Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η μαμά Χρύσα προτείνει

Το γλάσο των αγγέλων!!!!


Τα Υλικά για το γλάσο:

180 γρ. λευκή σοκολάτα
5 κουταλιές βούτυρο τύπου Βιτάμ
5 κουταλιές σ. ζάχαρη άχνη
6 κουταλιές σ. πηχτή κρέμα γάλακτος

Πως φτιάχνουμε το γλάσο: 

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την λιώνουμε σε μπεν-μαρί ως εξής:
Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο κατσαρόλι με νερό να βράζει. 
Τοποθετούμε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα βαθύ μπολ ή σε ένα φαρδύ βάζο και το βάζουμε μέσα στο νερό που βράζει και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι συνεχώς μέχρι να λιώσει. Μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε ένα γυάλινο μπολ και να την βάλουμε να λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων.
 Όταν έχει λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη λίγη λίγη, ενώ χτυπάμε με το σύρμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει, την προσθέτουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνέχεια να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι τη σοκολάτα αμέσως πάνω σε κρύο γλυκό.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας,
Θελω να δοκιμασω τη συνταγη για γλασο με λευκη σοκολατα "Το γλάσο των αγγέλων!!!!", αλλα δυστυχως δυσκολευομαι γιατι δε μπορω να υπολογισω τη κουταλια ποσα γραμμαρια ειναι. Μπορείτε να μου πειτε;
Ευχαριστώ πολύ.

Η Μαμά είπε...

Αγαπητή μου φίλη
Λυπάμαι που δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας πω πόσα γραμμάρια είναι. Έχω κάπου δυο χρόνια που έφτιαξα αυτή την πολύ ωραία κρέμα και μέτρησα τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος με το κουτάλι της σούπας και μου βγήκε πολύ καλή. Όταν θα ξαναφτιάξω αυτή την λευκή κρέμα θα τα ζυγίσω όλα. Τολμήστε το όμως, δεν θα έχετε πρόβλημα, αρκεί οι κουταλιές να είναι κοφτές. Καλή επιτυχία και σας ευχαριστώ.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές