Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014



Υπάρχουν πολλές συνταγές για το γλάσο σοκολάτας. Σας γράφω αυτές που θεωρώ καλύτερες!!!!!


Υλικά:

125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
125 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
4 κουταλιές κονιάκ

Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας

        Κόβουμε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα την τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος και τη λιώνουμε σε μπαιν μαρί (πατώντας το σύνδεσμο θα βρείτε αναλυτικά πως γίνεται το λιώσιμο σε μπαίν μαρί)  http://www.syntagesmamas.gr/2013/10/blog-post_6578.html. Έχουμε ζεστάνει ελαφρά το γάλα και το ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, ρίχνουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά ώσπου να γίνει ένα πλούσιο ρευστό γλάσο. 
        Αφού κρυώσει το γλάσο καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού μας. Όσο θα περνάει η ώρα θα σταθεροποιείται χωρίς όμως να γίνει πολύ σφικτό. Θα παραμείνει κρεμώδες για να απολαμβάνουμε καλύτερα τη γεύση του γλυκού μας!!!!!

2 σχόλια :

magda είπε...

Χαίρομαι πολύ Χρύσα μου που έχεις blog και μάλιστα τόσο ενδιαφέρον!!!
Χαίρομαι επίσης πολύ που σου αρέσουν οι αναρτήσεις μου!
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
Όσο για το συνεργείο, δεν υπάρχει, εγώ και ο άντρας μου είμαστε, οι δυο μας πάντα ταξιδεύουμε.
Σου στέλνω την αγάπη μου
Καλή Κυριακή!

Η Μαμά είπε...

Μάγδα μου τόσο καιρό δεν κοιτούσα τα σχόλια λόγω έλλειψης χρόνου!!!!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!!! Είστε αξιέπαινοι εσύ και ο σύζυγός σου που μέσα από τις εκδρομές σας μας γνωρίζετε τις ομορφιές της πατρίδας μας. Η δουλειά σας είναι σοβαρή, προσεγμένη, λεπτομερής και με το άρωμα της αγάπης σας!!!!! Φιλιά!!!!

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές