Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η μαμά Χρύσα προτείνει τη σοκολατένια απόλαυση!!!!!!


        Το Σοκολατένιο κέικ καρύδας με σοκολάτα, είναι ένα απολαυστικό γλυκό που νιώθεις πλούσια γεύση από καρύδα, από σιρόπι και από γλάσο σοκολάτας στο στόμα σου!!!!
Το έφαγα στο σπίτι της  Κικής και το απόλαυσα!!!! (γεια στα χέρια σου φιλενάδα). Φυσικά πήρα τη συνταγή που κι εκείνη την έμαθε από κάποια άλλη φίλη της. Κάπως έτσι διαδίδονται οι καλύτερες συνταγές που κάποιοι πρώτοι είχαν την έμπνευση!!!!!!!!!!!!!!!!!  Τους ευχαριστούμε κι ας μην τους γνωρίζουμε!!!!!!!!!!!!!

Τα Υλικά μας:

Για το κέικ:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι Μπέγκιν πάουερ
2 κούπες ζάχαρη 
3 κ. σ. βούτυρο αγελάδος
4 αυγά
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ινδική καρύδα
1 κούπα τρούφα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή από 1 λεμόνι

Για το σιρόπι:
5 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό

Για το γλάσο σοκολάτας:
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
125 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
4 κουταλιές κονιάκ


Πως φτιάχνουμε το γλυκό μας:


Πρώτα το σιρόπι για να κρυώνει.
        Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό περίπου 5-6 λεπτά ώσπου να δέσει όχι πηχτή, αλλά ούτε και αραιή.

Ετοιμάζουμε το κέικ.
        Στο μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάμε για 5 λεπτά να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Ενώ χτυπά πάντα το μίξερ προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια, το ξύσμα, το χυμό,το γάλα, την καρύδα και την τρούφα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι  (το έχουμε ανακατέψει με το Μπέγκιν) λίγο λίγο να διαλυθεί καλά.
        Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι ένα ταψάκι Νο 32 και γυρίζουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55 περίπου λεπτά.
        Όπως είναι ζεστό το κέικ ρίχνουμε το κρύο σιρόπι με μια κουτάλα λίγο λίγο να πάει παντού.
Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας
        Κόβουμε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα την τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος και τη λιώνουμε σε μπαιν μαρί (πατώντας το σύνδεσμο θα βρείτε αναλυτικά πως γίνεται το λιώσιμο σε μπαίν μαρί)  http://www.syntagesmamas.gr/2013/10/blog-post_6578.html. Έχουμε ζεστάνει ελαφρά το γάλα και το ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, ρίχνουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά ώσπου να γίνει ένα πλούσιο ρευστό γλάσο. 
        Αφού κρυώσει το γλάσο καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού μας. Όσο θα περνάει η ώρα θα σταθεροποιείται χωρίς όμως να γίνει πολύ σφικτό. Θα παραμείνει κρεμώδες για να απολαμβάνουμε καλύτερα τη γεύση του γλυκού μας!!!!!

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές