Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Η μαμά Χρύσα προτείνει Καραμελωμένη τούρτα ψυγείου με φιστίκι και μπισκότα. Θεϊκή απόλαυση!!!!










         Η  Καραμελωμένη Τούρτα ψυγείου με φιστίκι και μπισκότα είναι ένα υπέροχο, απολαυστικό γλυκό που γεμίζει το στόμα σου καραμέλα!!!!!!!!!!!! Εγώ τρελαίνομαι με όλα τα γλυκά που έχουν μέσα καραμέλα!!!!!! Σας το συντείνω για να γλυκαθείτε τώρα που έρχονται οι Γιορτές με κάτι διαφορετικό!!!!!
        Η συνταγή είναι της Γωγούλας από την ιστοσελίδα της και την βρήκα στο Internet. Πιστεύω ότι θα χαρεί που βρήκα τη συνταγή της συναρπαστική και της δίνω συγχαρητήρια !!!! Κι εγώ θα τη μοιραστώ και με τις δικές μου φίλες!!!!
Την περιγράφω με δικά μου λόγια όπως μου βγήκε κατά τη διάρκεια της παρασκευής!!!

Τα Υλικά μας:

Για τη βάση:
250 γρ. φιστίκι ανάλατο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
80-100 γρ. φιστίκι ανάλατο καθαρισμένο και χοντροκομμένο για τη διακόσμηση
200 γρ. μπισκότα βουτύρου τριμμένα
80 -100 γρ. μπισκότα βουτύρου τριμμένα για τη διακόσμηση

Για την καραμέλα: Τη δόση αυτή θα τη φτιάξουμε διπλή γιατί θα μας χρειαστεί η δεύτερη δόση στο τέλος για το γαρνίρισμα
1/2 κούπα Nescafe ζάχαρη
1/2 κούπα Nescafe κρέμα γάλακτος
1 και 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο αγελάδος

Για την κρέμα:
1 litro γάλα φρέσκο
220 γρ. ζάχαρη
160 γρ. άνθος αραβοσίτου
1 κ. σούπας κορν φλάουρ
1 κ. σούπας βούτυρο αγελάδος
1 αυγό
Καραμέλα

Πως φτιάχνουμε το γλυκό μας:


      Χτυπάμε στο multi τα φιστίκια και τα χοντροκόβουμε. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Στο multi χτυπάμε ελαφρά και τα μπισκότα. Προσοχή, να μην γίνουν πολύ ψιλοκομμένα. Τα αδειάζουμε σε μια λεκάνη κουζίνας και τα ανακατεύουμε καλά με τα κομμένα φιστίκια.




Θα φτιάξουμε την καραμέλα.
        Βάζουμε σε μέτρια προς μεγάλη θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι με χοντρό πάτο. Όταν ζεσταθεί χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο 2 και ρίχνουμε μια κουταλιά ζάχαρη.



Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα (ξύλινη ή σιλικόνης) συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει το χρώμα της καραμέλας, μετά ρίχνουμε τη δεύτερη κουταλιά.  Εδώ χρειάζεται υπομονή! Κουταλιά κουταλιά θα ρίχνουμε τη ζάχαρη να λιώνει να παίρνει το χρώμα της καραμέλας, μετά θα ρίχνουμε την επόμενη κουταλιά και ανακατεύοντας συνέχεια θα λιώσουμε όλη τη ζάχαρη.



 Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά το βούτυρο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αφού ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μας ανακατεύουμε περίπου 2' μέχρι να πήξει ελαφρώς η καραμέλα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
        Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα καραμέλας μέσα στη λεκάνη με το φιστίκι και το μπισκότο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ρουφήξουν καραμέλα. Φυλάμε την υπόλοιπη καραμέλα για την κρέμα.



   Βάζουμε το υλικό μας σε μια αποσπώμενη φόρμα Νο 26 απλώνουμε ομοιόμορφα και το πατάμε με την παλάμη μας. Καλύτερα να απλώσουμε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα για να το πατήσουμε (όχι με δύναμη, να μην γίνει σκληρό). Βάζουμε τη φόρμα με το μείγμα στο ψυγείο.

Θα φτιάξουμε την κρέμα.

      Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνέχεια μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη με γρήγορες κινήσεις ώστε να ενσωματωθούν στην κρέμα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη καραμέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.



     Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και απλώνουμε επάνω την κρέμα ομοιόμορφα. 


Πασπαλίζουμε με το φιστίκι και με το μπισκότο. Γαρνίρουμε επάνω με σχέδια την άλλη δόση καραμέλας. Την διατηρούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και μετά........ την απολαμβάνουμε!!!!!!!!!!!!!









ο

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές