Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η μαμά Χρύσα σας προτείνει το λικέρ "Παριανό Νέκταρ"




Αυτό το αρωματικότατο λικέρ μπορούμε να το φτιάξουμε πολύ εύκολα! Θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει και σας πληροφορώ ότι είμαι λάτρης των λικέρ! Οπότε εμπιστευτείτε με!!!!!! Πέρα ότι η γλύκα του σε κάνει να νιώθεις ότι πίνεις το νέκταρ των Θεών, το άρωμά του σε ταξιδεύει σε ολάνθιστα λιβάδια!!!
Μας το πρόσφερε η φίλη μου η Κική στη γιορτή της και μας είπε πως το έφτιαξε η φίλη μας η Καίτη!!!! Της τηλεφώνησα αμέσως και μου έδωσε τη συνταγή. Με ενημέρωσε ότι το πρόσφεραν στην Πάρο σε ένα γάμο που είχε πάει, ότι το φτιάχνουν εκεί οι νοικοκυράδες και το συνηθίζουν στους γάμους!!!!! 
Επειδή η Καίτη δεν ήξερε το όνομά του, το βάφτισα "Παριανό Νέκταρ".


Υλικά για του λικέρ μας:


1 και 1/2 litro καλό κόκκινο ξηρό κρασί
800 γρ. ζάχαρη
1  ξυλάκι κανέλα
20 πλυμένα φύλλα αρμπαρόριζα (τα έχουμε στεγνώσει)


Πως το φτιάχνουμε:


Έχουμε μια φιάλη που να χωρά ενάμισι λίτρο κρασί πλυμένη και στεγνή.
Βάζουμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε περίπου μισό λίτρο από το κρασί και προσθέτουμε όλη τη τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει χλιαρό το κρασί. ΠΡΟΣΟΧΗ μη μας πάρει βράση!!! Όταν ζεσταθεί αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε το κρασί στο μπουκάλι και το  κρασί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κανέλα και τα φύλλα της αρμπαρόριζας. Κλείνουμε καλά το μπουκάλι και το φυλάμε σε δροσερό μέρος μέσα στο σπίτι για 20 μέρες. Το κουνάω το μπουκάλι  1-2 φορές την εβδομάδα.
Σε 20 μέρες το σουρώνω και το βάζω σε όμορφα μπουκάλια για σερβίρισμα!!!!!



Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές