Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η μαμά Χρύσα προτείνει:





Το εξοχικό σιγοψήνεται στη λαδόκολλα ή σε πήλινο καλά σκεπασμένο! Το μυστικό αυτού του ψησίματος είναι ότι δεν φεύγουν οι υδρατμοί με τα αρώματα και το κρέας γίνεται μαλακό και μοσχομυριστό.

Τα Υλικά μας:


  1. 1 κιλό κρέας μαλακό, χοιρινό ή μοσχάρι σε μικρές μερίδες. Μπορούμε να ζητήσουμε σπάλα ή λαιμό ή δείτε το σύνδεσμο http://www.syntagesmamas.gr/2013/02/blog-post_1406.html .
  2. 1 πιπεριά σε λωρίδες (κόκκινη ή πράσινη)
  3. 300 γρ. κεφαλογραβιέρα σε μακρόστενα κομμάτια ή οποιοδήποτε ημίσκληρο της αρεσκείας σας
  4. 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
  5. 4 κουταλιές λάδι
  6. 2 κουταλάκια ρίγανη
  7. 1 κουταλάκι δενδρολίβανο
  8. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Πως φτιάχνουμε το φαγητό μας!

Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας δώσει στρατσόχαρτο χοντρό, διαφορετικά χρησιμοποιούμε για το τύλιγμα διπλή λαδόκολλα πάνω σε διπλό αλουμινόχαρτο.
      Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια. Το σκουπίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Αν είναι ανάλατο δεν γίνεται νόστιμο.
Απλώνουμε στο πάγκο το στρατσόχαρτο ή το αλουμινόχαρτο και πάνω τη λαδόκολλα. Τοποθετούμε επάνω το κρέας και απλώνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και την κεφαλογραβιέρα. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, αν έχουμε βάζουμε και λίγο θυμάρι και το λάδι. Γυρνάμε το στρατσόχαρτο το κλείνουμε πολύ καλά σαν φάκελλο και το δένουμε με σπάγκο. Αν βάλουμε λαδόκολλα το τυλίγουμε καλά μαζί με το εξωτερικό αλουμινόχαρτο, το σφίγγουμε και δεν χρειάζεται δέσιμο. Σιγουρευόμαστε να είναι καλά τυλιγμένο, ώστε να μην φύγουν τα υγρά κατά το ψήσιμο. Το τοποθετούμε σε μικρό ταψί ρίχνοντας 1 κούπα νερό.
Το σιγοψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς. Ανοίγουμε το χαρτί όταν είναι ώρα να φάμε και το σερβίρουμε σε πιατέλα. 
Θα είναι σίγουρα λουκούμι!!! 






































Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές