Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η μαμά Χρύσα προτείνει:

        Πολλές φορές μας τυχαίνει να ωριμάσουν πολύ οι μπανάνες μας πριν τις φάμε. Ευκαιρία λοιπόν να φτιάξουμε ένα γλυκάκι που μοιάζει με κέικ και να το απολαύσουμε.

Τα υλικά μας:

  1. 2 κούπες αλεύρι
  2. 1 κουταλάκι σόδα
  3. 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  4. 1/2 κούπα βούτυρο τύπου Βιτάμ
  5. 1+1/2 κούπα ζάχαρη
  6. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  7. 2 αυγά
  8. 2 βανίλιες
  9. 4 μεγάλες μπανάνες ή 6 μικρές πολύ ώριμες

Πως φτιάχνουμε το γλυκό μας:

        Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ περίπου 5-6 λεπτά, το βούτυρο με τη ζάχαρη, το 1/2 κουταλάκι αλάτι, τα αυγά και τις βανίλιες. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει χυλός.
        Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, τις ρίχνουμε στο χυλό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
        Απλώνουμε σε μια φόρμα του κέικ λαδόχαρτο και το βουτυρώνουμε. Αδειάζουμε μέσα το χυλό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή στους 170 βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο. Αν ροδίσει νωρίτερα το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε, το τρυπάμε με μαχαίρι και αν βγει καθαρό, τότε το βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.


Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές