Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η μαμά Χρύσα προτείνει:

        Το ρύζι και οι πατάτες τηγανητές είναι τα πιο συνηθισμένα συνοδευτικά για τα κρέατα. Για τις πατάτες δεν έχουμε και πολλές εναλλακτικές για τον τρόπο που θα τις τηγανίσουμε. Για το ρύζι όμως αφήνουμε τη φαντασία μας να κάνει όμορφα όνειρα... με πολύχρωμα χορταρικά... με ευωδιαστά μπαχαρικά... με ελληνικά και εξωτικά φρούτα...!!! Αρκεί να έχουμε χρόνο και όλες έχουμε τη δυνατότητα να μεγαλουργήσουμε. Σήμερα όμως θα γράψω τη συνταγή για ένα πιλάφι πολύ νόστιμο, αν και λίγο φτωχό στα υλικά, οι σταφίδες και οι μυρωδιές των μπαχαρικών το απογειώνουν.

Τα υλικά μας:

  1. 2 κούπες ρύζι κίτρινο για πιλάφι
  2. 150 γρ. ξανθές σταφίδες πλυμένες
  3. 3 κουταλιές σ. βούτυρο αγελαδινό
  4. 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
  5. 1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
  6. 3 κουταλιές σ. κουκουνάρι
  7. 1 φύλλο δάφνης
  8. 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου
  9. αλάτι και λίγο πιπέρι
  10. 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο για το πασπάλισμα στο σερβίρισμα.

Πως φτιάχνουμε το πιλάφι μας:

        Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό που έχουμε προσθέσει το φύλλο δάφνης. Όταν μαλακώσει λίγο (δεν το βράζουμε πολύ) το σουρώνουμε και το σκεπάζουμε με πετσέτα.
        Στεγνώνουμε την κατσαρόλα και βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί προσθέτοντας το ζωμό κοτόπουλου. Στην ανάγκη διαλύουμε 1 κύβο ζωμό σε 1/2 κούπα ζεστό νερό. Ρίχνουμε τις σταφίδες, τα μπαχαρικά, το κουκουνάρι και το ρύζι που βράσαμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία αρκετά. Ανακατώνουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε το ρύζι σε μια φόρμα και το πατάμε καλά παντού με το κουτάλι για να βγει ομοιόμορφο το σχήμα χωρίς να μας διαλυθεί. Το διατηρούμε εκεί μέχρι να το σερβίρουμε. Το γυρίζουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άνηθο.


Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές