Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Η μαμά Χρύσα προτείνει:

                                 

        Το ριζότο που συνηθίζω πολλά χρόνια να φτιάχνω για συνοδευτικό στα κρέατα, είναι απολαυστικό! Φυσικά μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας και να προσθέσετε άλλα υλικά, αλλά δοκιμάστε μια φορά αυτό και θα μείνετε κατενθουσιασμένοι.

Τα υλικά μας:

Για 8 περίπου άτομα

  1. 3 κούπες ρύζι κίτρινο τύπου αμερικάνικο
  2. 2 κουταλιές σ. βούτυρο αγελάδος
  3. 2 κουταλιές σ. λάδι
  4. 3-4 φέτες μπέικον κομμένες καρεδάκια
  5. 1 κύβο κότας
  6. 3/4 κούπας καλαμπόκι
  7. 3/4 κούπας αρακά
  8. 1 κουταλιά σ. ζάχαρη
  9. 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  10. 1 μικρό κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φετούλες
  11. 1/2 ματσάκι τρυφερό άνηθο (όχι τα κοτσάνια)
  12. 10 κεφαλάκια μανιτάρια σε φέτες
  13. 1/2 κόκκινη πιπεριά σε ψιλό καρεδάκι
  14. 1/2 κίτρινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
  15. αλάτι και πιπέρι

Πως ετοιμάζουμε το ριζότο μας:

        Σε μπόλικο αλατισμένο νερό και σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το πλυμένο ρύζι. Δεν το παραβράζουμε, να είναι σπυρωτό. Αυτή η ποσότητα χρειάζεται γύρω στα 12 -15 λεπτά από την ώρα που θα αρχίζει να βράζει (κοχλάσει) το ρύζι. Το βγάζουμε από τη φωτιά το σουρώνουμε και το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα κουζίνας για να τραβήξει τα υγρά.
        Έχουμε ετοιμάσει όλα τα υλικά μας. Βράζουμε το καλαμπόκι και τον αρακά με λίγο αλάτι και 1 κουταλιά σ. ζάχαρη. Να μη μας παραβράσουν. Τα σουρώνουμε να στραγγίσουν καλά.
        Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι. Όταν ζεσταθούν ρίχνουμε το μπέικον το ανακατεύουμε και όταν ροδίσει το βγάζουμε με το τρυπητό σε ένα πιάτο. Στο τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε να σοταρισθούν, Στη συνέχεια τις πιπεριές και μετά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε ανάλογο πιπέρι και λίγο αλάτι (έχει και το βρασμένο ρύζι και ο κύβος). Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι 3-4 κουταλιές νερό, ψιλοκόβουμε τον κύβο κι ανακατεύουμε να διαλυθεί. Τέλος ρίχνουμε  το μπέικον, το καλαμπόκι, τον αρακά και τον άνηθο. Αν θέλουμε κρατάμε λίγο καλαμπόκι, αρακά και άνηθο για να τον βάλουμε στην τρύπα που δημιουργείται  από τη φόρμα. Αν το τηγάνι μας δεν είναι βαθύ γυρίζουμε το υλικό σε μια κατσαρόλα, τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πολύ καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν θέλουμε να το βγάλουμε σε σχήμα φόρμας το βάζουμε σε μια φόρμα του κέικ και το πιέζουμε παντού με το κουτάλι. Το γυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
        





Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές