Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

          Το γλυκό καρότο το πρώτο έφαγα σε μια πολύ καλή ταβέρνα στην Τήνο πριν από πολλά χρόνια. Στο τέλος του φαγητού μας πρόσφεραν μια μεγάλη πιατέλα που είχαν τοποθετήσει αραιά μεταξύ τους γλυκά του κουταλιού. Ήταν καρότο, νεράντζι, σταφύλι, ντοματάκι, τριαντάφυλλο και μελιτζανάκι. Τρελαθήκαμε όλοι από τον τρόπο σερβιρίσματος, από τις υπέροχες γεύσεις και το μοναδικό άρωμα. Γλυκό καρότο δεν είχα φάει και με εντυπωσίασε. Έμαθα τη συνταγή και το φτιάχνω όταν ξεμένω από τα άλλα φρούτα εποχής. Είναι πολύ εύκολο.


Τα υλικά μας:

  1. 1 κιλό καρότα χοντρά
  2. 1 κιλό ζάχαρη
  3. 3 ποτήρια νερό
  4. 2 βανίλιες άρωμα
  5. 1 κομμάτι ξύλο κανέλας

Πως φτιάχνουμε το γλυκό:

        Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα από τη φλούδα τους. Τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με μπόλικο νερό και τα σιγοβράζουμε για 30'. Χύνουμε το νερό και στραγγίζουμε τα καρότα.
Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα με το νερό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα και όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε τα καρότα και τα βράζουμε για 30' περίπου μέχρι να σφίξει το σιρόπι, αλλά χωρίς να δέσει. Την επομένη μέρα βάζουμε πάλι την κατσαρόλα με το γλυκό στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει κανονικά.



Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές