Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

        Πόσες φορές δεν έχουμε λαχταρίσει μια τούρτα με γλάσο πορτοκαλιού μπροστά στο ψυγείο ενός ζαχαροπλαστείου; Κι όμως φίλοι μου είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε μόνοι μας και να το απολαύσουμε πάνω στο κέικ μας, ή στην τούρτα μανταρινιού ή όπου αλλού το επιθυμήσει η φαντασία μας.

Τα υλικά μας:

  1. 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  2. 5 κουταλιές σ. χυμό πορτοκαλιύ (σουρωμένος)
  3. 2 κουταλίτσες ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικό)

Πως το φτιάχνουμε:

        Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ρίχνοντας λίγη λίγη την άχνη ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα κουζίνας, έως ότου γίνει πηχτό. Αν θέλουμε το γλάσο μας πιο αραιό προσθέτουμε μια κουταλίτσα χυμό πορτοκαλιού. Αν τον θέλουμε πιο πηχτό προσθέτουμε λίγη άχνη ακόμη και διαλύουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό γλάσο. Το απλώνουμε γρήγορα επάνω στο κέικ μας ή στο γλυκό μας. Αυτό ήταν όλο!!!





Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές