Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Το Μπουρδέτο είναι παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζουν στη Ζάκυνθο. Είναι ένα ελαφρύ, και πολύ γευστικότατο φαγητό. Έχω πολλά χρόνια να πάω στην όμορφη Ζάκυνθο, αλλά έχω καλές αναμνήσεις από τις γεύσεις της.

Τα υλικά μας:

  1. 1 κιλό μοσχάρι μαλακό σε  κομμάτια μικρά  (βλέπε: Τι κομμάτι Μοσχαρίσιου κρέατος να διαλέξουμε στο χασάπη)
  2. 1 κούπα λάδι
  3. 4 πράσα ψιλοκομμένα
  4. 1/2 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
  5. 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  6. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  7. 1 καρότο τριμμένο
  8. 3 ώριμες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  9. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας το λάδι να κάψει και ροδίζουμε πολύ ελαφρά το κρέας από όλες τις πλευρές.
Έχουμε έτοιμα τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στη χύτρα με το κρέας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό στη χύτρα (σε απλή κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει καλά και να χυλώσει η σάλτσα του).
Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας και βράζουμε το μοσχάρι μας, σύμφωνα με τις οδηγίες της. Όταν τελειώσει ο χρόνος, ανοίγουμε τη χύτρα κι αν έχει αρκετά υγρά, σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με την απαραίτητη σάλτσα.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές