Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013


Επειδή τον τελευταίο μήνα κάνω την δίαιτα Dukan, μου έλειπαν τα γλυκά (που εξαιτίας τους είχα πάρει μερικά κιλά). Στην ιστοσελίδα "Δίαιτα Dukan" ανακάλυψα αυτή τη συνταγή, την έφτιαξα και από τότε δεν μου λείπει καμία μέρα από το ψυγείο. Όποτε νοιώθω την ανάγκη για γλυκό στα μέσα της ημέρας, τρώω 2-3 κουταλιές και νιώθω χορτάτη. Είναι δροσερό, εύγευστο και προπαντός χορταστικό. Είναι μια συνταγή που θα την φτιάχνω και όταν τελειώσει η δίαιτα, γιατί μπορώ να τρώω όσο θέλω και δεν θα παίρνω πολλές θερμίδες αφού είναι σαν να τρώω ένα γιαούρτι την ημέρα με ζάχαρη διαίτης (γλυκαντικό). Η συνταγή που βρήκα έχει λιγότερη ζάχαρη, αλλά δεν την ένοιωθα καλά τη γλύκα του γι αυτό πρόσθεσα λίγη ακόμη. Εσείς προσαρμόστε την στα γούστα σας. Αν είστε λεπτές και δεν χρειάζεστε δίαιτα βάζετε κανονική ζάχαρη. Πιστεύω ότι θα αρέσει σε όλες τις "γλυκαντζούδες" σαν εμένα, που δεν θέλουν να πάρουν κιλά. Είναι εύκολη και έχω προσαρμόσει τη συνταγή να βγάζω 4 μεγάλα μπολ και περνώ 4 μέρες.

Τα υλικά μας:


  1. 2+1/2 κούπες γάλα 2% λιπαρά
  2. 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 0% λιπαρά για τη δίαιτα και μετά 2%
  3. 2 κούπες γλυκαντική ζάχαρη
  4. 2 φακελάκια βανίλια 
  5. 2 κουταλίτσες κανέλα
  6. 2 κουταλίτσες μαστίχα κοπανισμένη καλά ή 1/2 κουταλίτσα μαχλέπι κοπανισμένο
  7. 2+1/2 κουταλίτσες ζελατίνη σε σκόνη.
  8. 1/2 ποτήρι του κρασιού νερό

Πως φτιάχνουμε το γλυκάκι μας:

          Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα με το γάλα να ζεστάνει στη φωτιά.
Στο μισό ποτήρι νερό ρίχνουμε τη σκόνη ζελατίνης και τη κτυπάμε αμέσως στη φραπιέρα να διαλυθεί καλά. Ωστόσο έχει κάψει (να μην βράσει) το γάλα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, έχουμε από πριν έτοιμο το μίξερ. Ρίχνουμε το πηχτό υγρό της ζελατίνης στο γάλα και το κτυπάμε με το μίξερ 2'-3' ώσπου να αφρατέψει. Ρίχνουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το κτύπημα.
        Έχουμε από πριν κτυπήσει στο γουδί τη μαστίχα με 2-3 κουταλιές γλυκαντική ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν αλεύρι. Εγώ, επειδή δεν την πέτυχα την πρώτη φορά (άφησε πολύ μικρά σβολάκια και με ενοχλούσαν όταν έτρωγα το γλυκό ενώ με την κανονική ζάχαρη πάντα μου βγαίνει σαν αλεύρι), την αντικατέστησα με το τριμμένο μαχλέπι που βρήκα έτοιμο. Υπάρχει και έτοιμη τριμμένη μαστίχα, αλλά είναι δύσκολο να τη βρω στo Super Market. Προσωπικά μου άρεσε και με το μαχλέπι.
        Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα (εγώ βάζω 3 κουταλίτσες γιατί μου αρέσει πολύ), τη βανίλια και τη μαστίχα ή το μαχλέπι και τα ανακατώνουμε. Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε για λίγο το κτύπημα με το μίξερ. Τα αδειάζουμε σε μπολ και όταν κρυώσουν λίγο τα βάζουμε στο ψυγείο. Γίνεται ένα ωραιότατο αφράτο μους γιαουρτιού.


 

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές