Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013


Μανιταρόπιτα!!!! Θα σας ξετρελάνει!!!!!



Η μανιταρόπιτα με φύλλο σφολιάτας είναι συνταγή της Ρίας. Την έφαγα πέρυσι το καλικαίρι σπίτι της και τώρα ήρθε η ώρα να σας την γράψω για να την απολαύσετε κι εσείς. Η συνταγή γράφει μανιτάρια κονσέρβας. Εγώ χρησιμοποιώ πάντα φρέσκα. Εσείς μπορείτε να βάλετε της αρέσκειά σας.


Τα υλικά για τη μανιταρόπιτα:

Στο μέγεθος του μεγάλου πυρεξ


  1. 1 φύλλο σφολιάτας
  2. 3 κουταλιές βούτυρο αγελάδος
  3. 200 γρ. γκούντα τριμμένο
  4. 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  5. 1 μικρό κουτί τεμαχισμένα μανιτάρια ή την ανάλογη ποσότητα σε φρέσκα
  6. 10 φέτες ζαμπόν μπούτι κομμένα καρεδάκια
  7. 6  φέτες μπέϊκον κομμένες καρεδάκια
  8. 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  9. 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  10. 1/2 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  11. λίγο πιπέρι


Πως φτιάχνουμε τη μανιταρόπιτα:

         Βουτυρώνουμε το πυρέξ. Ανοίγουμε με λίγο αλεύρι το φύλλο σφολιάτας στο μέγεθος του πυρέξ και υπολογίζουμε να εξέχει στα πλάγια. Το απλώνουμε στο πυρέξ.
 Απλώνουμε επάνω τα 2/3 των τυριών και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι. Στη συνέχεια απλώνουμε τα υπόλοιπα τυριά. Απλώνουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
Κτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και την απλώνουμε παντού με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε παντού με το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε τη μανιταρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30'. Τη σερβίρουμε ζεστή.



Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές