Τετάρτη 1 Μαΐου 2013


Το αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος με γιαούρτι είναι παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζουν στη Θεσσαλία.  Το γιαούρτι στερεοποιείται πάνω στο κρέας και το κάνει γευστικότατο.

Τα υλικά μας:

  1. 1+1/2 έως 2  κιλά αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
  2. 1+1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  3. 3 κουταλιές φυτίνη
  4. Λίγο αραβοσιτέλαιο
  5. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Πλένουμε καλά το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. Περιχύνουμε στο κρέας το λάδι και ελαφρά λιωμένο το βούτυρο. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το κρέας.
Όταν ροδοκοκκινίσει και έχει ψηθεί το κρέας, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε επάνω στο κρέας και στη σάλτσα του, το γιαούρτι. Τοποθετούμε πάλι για λίγο το φαγητό στο φούρνο, 10΄περίπου και το βγάζουμε. 
Το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε σε πιατέλα χλιαρό.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές