Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Σε όποιο φαγητό μπαίνει η μελιτζάνα του δίνει μια ιδιαίτερη απολαυστική, μοναδική γεύση. Χρησιμοποιείστε άφοβα τις μελιτζάνες σε όποιο φαγητό σας αρέσει, και ιδιαίτερα αυτά που θα μείνουν με σάλτσα.
Η συνταγή   αυτής της Μελιτζανόπιτας, είναι από τη Θεσσαλία. Δοκιμάστε τη, είναι υπέροχη!!!

Τα υλικά μας:


  1. 8 φύλλα χωριάτικα έτοιμα
  2. 1 κιλό μελιτζάνες
  3. 1/2 κιμά
  4. 4 αυγά χτυπημένα
  5. 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  6. 160 γρ. κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
  7. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προτιμώ mix) 
  8. 7 κουταλιές λάδι
  9. Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  10. 1/2 κουταλάκι κανέλα
  11. 100 γρ. βούτυρο αγελάδας

Πως φτιάχνουμε το φαγητό μας:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και μετά σε 3-4 κομμάτια. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας πάντα με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε και τον κιμά κι ανακατεύουμε να σοταρισθεί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μισό βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε τρία φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους. Τα κάτω φύλλα να εξέχουν λίγο στα πλάγια.
Ρίχνουμε τα αυγά, την κανέλα, το δυόσμο  και το κεφαλοτύρι στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε μία στρώση από το μισό υλικό του κιμά πάνω στο φύλλο στο ταψί. Σκεπάζουμε με δύο φύλλα και τα βουτυρώνουμε μεταξύ τους. Απλώνουμε το υπόλοιπο υλικό του κιμά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Χαράσσουμε σε κομμάτια την πίτα για να αναπνέει κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε τη μελιτζανόπιτα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Αν ροδίσουν νωρίτερα τα φύλλα τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.


Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές