Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Το κρέας μαγειρεύεται υπό πίεση σε καυτό ατμό. Ταιριάζει σε κρέατα που προορίζονται για κοκκινιστά ή ψητά της κατσαρόλας. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας μειώνεται σημαντικά ο χρόνος μαγειρέματος και έτσι το κρέας διατηρεί τα πολύτιμα συστατικά του αυτούσια.
Κάθε χύτρα ταχύτητος έχει και τις οδηγίες χρόνου μαγειρέματος των φαγητών.
Όταν σε μια συνταγή δίνεται χρόνος μαγειρέματος για χύτρα, νοείται ο χρόνος από την στιγμή που ακούσουμε το "σφύριγμα" της βαλβίδας και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σύμφωνα με τις οδηγίες της δικής μας χύτρας, μέχρι τη στιγμή που θα την αποσύρουμε από την φωτιά και θα βγάλουμε τη βαλβίδα.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές