Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η μαμά Χρύσα προτείνει:

Ένα περιβόλι από καταπράσινα λαχανικά είχε στο τραπέζι, ο γαμπρός μου ο σεφ Κωνσταντίνος. Σε κάποιο δείπνο που μας είχε στο σπίτι του, κατενθουσιάστηκα από την πανδαισία των γεύσεων και πήρα χαρτί και μολύβι να μου πει πως φτιάχνει αυτή την καταπληκτική σαλάτα. Θα σας αρέσει σίγουρα!!!

Τα υλικά μας:

8 άτομα:
1 ραντίτσιο


 


Radicchio Royalty Free Stock Photo



1 μαρούλι άισμπερκ

            Product Image
1 αντιβ (σικορέ)



1 λόλα πράσινη + 1 λόλα ρόσο



1 αγγουράκι τρυφερό χοντροτριμμένο
1 καρότο χοντροτριμμένο



  1. 50 γρ. τυρί ροκφόρ
  2. 200 γρ κρέμα γάλακτος
  3. 3 κουταλιές γάλα
  4. 100 γρ. μαγιονέζα
  5. 1 κρεμμυδάκι πράσινο ψιλοκομμένο προαιρετικό
  6. 2-3 τορτίγιες κομμένες
  7. λίγο πιπέρι φρεσκοκομμένο

Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα μας:

        Έχουμε πλύνει και έχουμε στεγνώσει με χαρτί κουζίνας τα φύλλα όλων των λαχανικών. Σε 2 πλατιές σαλατιέρες απλώνουμε τις σαλάτες μας χοντροκομμένες με το χέρι. Τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι. Αν θέλουμε απλώνουμε και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε.
        Σε ένα μπολ κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα (εγώ τα χτύπησα στη φραπιέρα) και το απλώνουμε πάνω στις σαλάτες.
        Κόβουμε τις τορτίγιες με το μαχαίρι σε 2 ίσια  κομμάτια και  κάθε κομμάτι πάλι στα δυο. Μετά πάλι κάθε κομμάτι στα δυο, έτσι που στο τέλος βγαίνουν μικρά τριγωνάκια. Καίμε λίγο λάδι στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, και τηγανίζουμε τις τορτίγιες να ροδίσουν ελαφρά.  Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει τα λάδια. Τις απλώνουμε πάνω στις δυο σαλατιέρες και σερβίρουμε τις σαλάτες.





                                                     Χορτοφάγους τροφίμων, Αγγούρια, πότισμα Ποτ, η βιταμίνη

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές