Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Η μαμά Χρύσα προτείνει:

Οι μελιτζάνες με πέννες και καρύδι είναι ένα καταπληκτικό καθημερινό φαγητό. Συνιστώ να βάλετε ζάχαρη, γίνεται η σάλτσα πιο νόστιμη, χωρίς να είναι γλυκιά.

Τα υλικά μας:

  1. 500 γρ. μακαρόνια πέννες
  2. 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες καρέ (2Χ2 εκ.)
  3. 3/4 κούπας λάδι για το φαγητό (όχι για το τηγάνισμα)
  4. 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  5. 1 κρεμμύδι τριμμένο
  6. 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  7. 2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο ή 1 κουταλιά ξερό
  8. αλάτι και πιπέρι
  9. 1 κουταλιά ζάχαρη (προαιρετικό)
  10. 1/2 κούπα τριμμένο καρύδι

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Κόβουμε τις μελιτζάνες τις αλατίζουμε και πριν τις τηγανίσουμε τις ξεπλένουμε με μπόλικο νερό.
Βράζουμε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.
Βάζουμε τη φριτέζα με  λάδι ή σπορέλαιο, σε δυνατή φωτιά κι όταν κάψει ρίχνουμε τις μελιτζάνες. Όταν ροδίσουν ελαφρά τις βγάζουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν από το λάδι.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το 1/2 από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το δυόσμο, λίγο αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε να βράσει και να δέσει λίγο η σάλτσα. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη σπάτουλα για 2΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε άλλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις πέννες κι ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το καρύδι και λίγο πιπέρι ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε σε πιάτα τις πέννες, ρίχνοντας επάνω τη σάλτσα με τις μελιτζάνες.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές