Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει η σοκολάτα! Φανταστείτε την τώρα σε μια μηλόπιτα. Θεϊκή απόλαυση!

Τα υλικά μας:

Ταψί διαμέτρου 30 εκ.

  1. 350 γρ. αλεύρι
  2. 1 φακελάκι μπέικιν πάουερ
  3. 750 γρ. μήλα καθαρισμένα και χοντροτριμμένα
  4. 350 γρ. βούτυρο
  5. 350 γρ. άχνη
  6. 6 αυγά
  7. 2 βανίλιες
  8. 2 κουταλάκια κανέλα
  9. 60 γρ. κακάο σκόνη
  10. 200 γρ. σκούρο γλάσο κακάου
  11. 3 κουταλιές σ. καρφάκια αμυγδάλου για γαρνίρισμα


Για το γλάσο:

  1. 1 κουταλιά σ. βούτυρο αγελάδος
  2. 115 γρ. ζάχαρη άχνη
  3. 115 γρ. κακάο σε σκόνη
  4. 120 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες


Πως φτιάχνουμε τη μηλόπιτα:

Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ αρκετά, ώστε να γίνει κρεμώδες. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και την προσθέτουμε λίγη λίγη στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα και το κακάο.
Ετοιμάζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, τα κοσκινίζουμε και το προσθέτουμε, μαζί με τα τριμμένα μήλα στον κάδο με το μείγμα των αυγών. Κτυπάμε λίγο ακόμη με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς  και τον αερόθερμο στους 180.
Στρώνουμε στο ταψί χαρτί ψησίματος, απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 45-50΄. Αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε το γλάσο: Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο, την άχνη, το κακάο και το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα. Αν το μείγμα μας γίνει πολύ σφικτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα. Απλώνουμε με μεγάλο κουτάλι, το γλάσο ομοιόμορφα πάνω στη μηλόπιτα. Στολίζουμε με αμύγδαλα. Περιμένουμε να κρυώσει το γλάσο, προτού κόψουμε τη μηλόπιτα σε κομμάτια.

                                   

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές