Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Η μαμά Χρύσα προτείνει:

                                 

Τα φασόλια ψητά στο φούρνο με τυρί έμενταλ, γίνονται με χοντρά μεγάλα φασόλια, ή με φασόλια γίγαντες. Είναι ένα απολαυστικό φαγητό και ξεφεύγουμε από την φασολάδα που μαγειρεύουμε πολύ συχνά.

Τα υλικά μας:

  • 1/2 φασόλια χοντρά
  • 200 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί κονσέρβας κομμένα ντοματάκια
  • 4 φέτες μπέικον κομμένο και τσιγαρισμένο
  • 1/2 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο ή  κουταλιά ξερό 
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1/2 κούπα λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Βάζουμε από το βράδυ σε μπόλικο νερό τα φασόλια να μουλιάσουν. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό με μια κουταλιά ζάχαρη.  Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε (όχι τελείως, ας έχουν 1/2 κούπας ζουμί) και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατώνουμε. Στο τέλος απλώνουμε τις φέτες το έμενταλ. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αν δεν έχει ροδίζει το έμενταλ, ανοίγουμε για λίγο το γκριλ να πάρει το τυρί ελαφρύ ρόδινο χρώμα.


Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές