Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Το μελιτζανάκι είναι ένα ιδιαίτερο και γευστικό γλυκό.  Πρέπει να βρούμε μικρά κομμάτια όσο το μέγεθος του χουρμά. Είναι εύκολο γλυκό, αρκεί να το πετύχουμε στο βράσιμο, να μην μείνει άβραστο και είναι σκληρό. Διαλέγουμε μικρά, τρυφερά με καθαρό χρώμα μελιτζανάκια.


Τα υλικά για το μελιτζανάκι μας:

  • 70-75 μελιτζανάκια
  • 6  ποτήρια ζάχαρη
  • 2  ποτήρια νερό
  • αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 1  κομμάτι ξύλο κανέλας
  • λίγα γαρύφαλλα

Πως φτιάχνουμε το γλυκό μας:

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μελιτζανάκια και τα πλένουμε. Κάνουμε μια μικρή σχισμή στο μέσον τους και τα βράζουμε σε νερό, προσέχοντας να μην λιώσουν. Να δοκιμάσουμε και να τα βγάλουμε από τη φωτιά όταν έχουν γίνει μαλακά. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό να κρυώσουν. Μετά τα σουρώνουμε πάλι και τα απλώνουμε σε πετσέτα να στραγγίσουν. Βάζουμε ένα αμύγδαλο μέσα σε κάθε σχισμή, έτσι που να μη μπορεί να φύγει κατά το βράσιμο.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και αφού μισοδέσει το σιρόπι, ρίχνουμε τα μελιτζανάκια να πάρουν μια βράση και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώσουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα  σε μια λεκανίτσα, και βάζουμε το σιρόπι στη φωτιά να δέσει καλά.
Στη συνταγή Πορτοκάλι μοσχομυριστό θα βρείτε πως δοκιμάζουμε αν "έδεσε" καλά το σιρόπι.
Όταν δέσει το σιρόπι ρίχνουμε τις μελιτζάνες μέσα, να πάρουν 2-3 βράσεις και να μείνει "δεμένο" το σιρόπι.

                                                        

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές