Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Οι γλυκές κρέπες τι μεγάλος πειρασμός που είναι! Τα παιδιά δεν τις βαριούνται ποτέ. Θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε τη ζύμη της κι εσείς με τη φαντασία σας μπορείτε να τις γεμίσετε ότι επιθυμείτε.
Εγώ θα σας γράψω 2 τρόπους παρασκευής γλυκιάς κρέπας..

Υλικά για την Α΄Συνταγή:


  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 3 κουταλίτσες βούτυρο λιωμένο (Βιταμ)
  • βούτυρο για το τηγάνισμα

Πως τις φτιάχνουμε:


Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε το γάλα λίγο-λίγο και τέλος το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι διάμετρο 18 εκ.
Παίρνουμε με ένα μικρό φλιτζανάκι  του καφέ μείγμα από το μπολ και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακινούμε το τηγάνι από το χέρι σηκώνοντάς το κυκλικά για να πάει παντού.
Όταν οι άκρες της κρέπας αρχίζουν να ροδίζουν και στο κέντρο της η ζύμη έχει ψηθεί (δεν είναι πια μαλακή), γυρίζουμε την κρέπα με ένα πιάτο (όπως την ομελέτα) ή με μια σπάτουλα και την ψήνουμε από την άλλη πλευρά.
Κρατάμε σε ένα πιάτο τις κρέπες τη μία πάνω στην άλλη ώσπου να τελειώσουν όλες.
Μπορούμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε κρέπες στην κατάψυξη του ψυγείου τοποθετώντας τες ανάμεσα σε λαδόκολλα μέσα σε ένα μεγάλο ταπερ ή διπλωμένες με αλουμινόχαρτο.

Υλικά για την Β΄συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου:


  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. γάλα πλήρες
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 1/2 βανίλια

Πως φτιάχνουμε τις κρέπες:


Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Έχουμε ζεστάνει ελαφρά το γάλα, το ρίχνουμε μέσα  και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το αλεύρι, ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα για να μην σβολιάσει.
Σε ένα αντικολλητικό  τηγάνι με διάμετρο 18 εκ. ρίχνουμε ελάχιστο λάδι, το καίμε σε δυνατή φωτιά και με ένα γεμάτο μικρό φλιτζάνι καφέ παίρνουμε από το χυλό  το ρίχνουμε μέσα και το απλώνουμε παντού, γρήγορα κουνώντας κυκλικά το τηγάνι από το χέρι του. Μόλις αρχίσει η κρέπα να ξεκολλάει, τη γυρνάμε με ένα πιάτο να ψηθεί και από την άλλη μεριά ομοιόμορφα και είναι έτοιμη.
Κάνουμε το ίδιο με τον υπόλοιπο χυλό. Αφήνουμε τις κρέπες να κρυώσουν και μετά τις γεμίζουμε.



Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές