Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Η μαμά Χρύσα σας προτείνει:

Κοτόπουλο με μουστάρδα για να τρώτε λουκούμια!!!!!




Σήμερα μαγείρεψα το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, μουστάρδα και φρέσκια ντομάτα και έγινε λουκούμι. Το καλοκαίρι που οι ντομάτες δεν είναι θερμοκηπίου, βρίσκουμε ώριμες και δεν είναι ακριβές όπως το χειμώνα, ας τις χρησιμοποιούμε στα φαγητά μας. Τα κάνουν να έχουν ξεχωριστή γλύκα και νοστιμιά. Τη συνταγή αυτή μπορούμε να την φτιάξουμε και με γαλοπούλα. Στα Market βρίσκουμε κομμάτια από στήθος ή μπούτια γαλοπούλας κι έτσι δεν χρειάζεται να πάρουμε  ολόκληρη.

Τα υλικά για το κοτόπουλο:

  • 1 μέτριο κοτόπουλο, ή 1 στήθος και 4 μπούτια
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κουταλιά γεμάτη μουστάρδα
  • 4 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες (αν θέλουμε βάζουμε περισσότερες)
  • 2 πιπεριές σε φέτες (ότι χρώμα θέλουμε)
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο ή μια κουταλιά ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:


Εγώ το ψήνω στη γάστρα και γίνεται πεντανόστιμο. Αν δεν έχετε γάστρα, βάλτε το σε βαθύ ταψί και σκεπάστε πολύ καλά όλο το ταψί με αλουμινόχαρτο (να μην φεύγουν οι υδρατμοί). Στην μία ώρα ψησίματος βγάλτε το ασημόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδοψηθεί το φαγητό. Αν σας λείψουν υγρά στο φαγητό πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, να χτυπήστε μία κούπα ή ένα ποτήρι βραστό νερό (ανάλογα πόσο χρειάζεται) με 1 κουταλίτσα μουστάρδα, λίγο λάδι και ελάχιστο αλάτι και να το ρίξετε στο φαγητό, συνεχίζοντας το ψήσιμο.

Βάζουμε τις κομμένες πατάτες στη γάστρα. Επάνω ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι  και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου ή της γαλοπούλας και τις τοποθετούμε απλωτά πάνω από τις πατάτες. Ρίχνουμε επάνω τους τη μία σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο. Παίρνουμε με το κουτάλι λίγη ντομάτα από το ταψί και απλώνουμε επάνω τους. Απλώνουμε τα φιλαράκια δενδρολίβανου. Χτυπάμε στη φραπιέρα ή στο multi το νερό, το λάδι, λίγο αλάτι και τη μουστάρδα και περιλούζουμε το φαγητό μας. Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 90-120 λεπτά. Στη μία ώρα ψησίματος βγάζουμε τη γάστρα και ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μας. Αν έχει ροδοψηθεί το κρέας το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου ψηθεί καλά το κοτόπουλο.


Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές