Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Η μαμά Χρύσα σας προτείνει άλλη μια διαφορετική γεύση για το ρολό με κιμά!!!!!


Τον κιμά ρολό με πορτοκάλια και μουστάρδα τον πειραματίστηκα μόνη μου, παίρνοντας βέβαια σαν βάση την κλασική συνταγή. Βγήκε ένα γευστικότατο φαγητό που άρεσε σε όλους μας και το έχω καθιερώσει στην κουζίνα μου. Μοιραστείτε μαζί μου τις απολαυστικές γεύσεις που δίνουν οι πιπεριές με το κασέρι.

Τα υλικά μας:

  • 300 γρ. κιμά από μοσχάρι
  • 200 γρ. κιμά από χοιρινό
  • εναλλακτικά βάζουμε μόνο 500 γρ. κιμά από μοσχάρι
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα μαϊντανός
  • 4 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ή 2 κουταλιές ξερό
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 καρότα σε μακρόστενες λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 200 γρ. κασέρι σε λωρίδες
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κούπα λάδι
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Πως φτιάχνουμε το ρολό:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά και το γάλα και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας μαλακός χυλός (Αν έχουμε ψίχα ψωμιού αντί για φρυγανιά τη μουσκεύουμε στο γάλα). Ρίχνουμε τους κιμάδες, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και λίγο πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Τοποθετούμε το μισό υλικό του κιμά στο μέσον του ταψιού και του δίνουμε σχήμα μακρόστενο και επίπεδο επάνω. Έχουμε κόψει μακρόστενες λωρίδες τα υλικά που θα βάλουμε επάνω να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε το κασέρι, τις πιπεριές και τα καρότα. Σε μια λαδόκολλα η αλουμινόχαρτο τοποθετούμε το υπόλοιπο μείγμα του κιμά και του δίνουμε μακρόστενο σχήμα, όμοιο με αυτό που έχουμε στο ταψί. Πιάνοντας τις δυο άκρες της λαδόκολλας γυρνάμε προσεκτικά το υλικό πάνω στο υλικό του ταψιού και σμίγουμε όλες τις άκρες ώστε να σκεπαστεί καλά η γέμιση και να γίνει ένα ομοιόμορφο ρολό.
Σε ένα μπολ κόβουμε τις πατάτες  και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις τοποθετούμε στο ταψί γύρω από το ρολό. Χτυπάμε στο multi ή στη φραπιέρα το χυμό πορτοκαλιού με το λάδι και τη μουστάρδα και περιλούζουμε τις πατάτες και το ρολό. Πασπαλίζουμε το ρολό με το κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Αν ροδίσει πρώτα το ρολό από τις πατάτες, σκεπάζουμε μόνο αυτό με αλουμινόχαρτο μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές