Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Οι μαραθοκεφτέδες είναι οι κεφτέδες της άνοιξης και του καλοκαιριού, όπου βρίσκουμε άφθονο τον μάραθο. Ο μάραθος έχει πολύ πιο έντονη μυρωδιά από τον άνηθο και όταν τον χρησιμοποιούμε δεν μοσχοβολά μόνο το φαγητό, αλλά και όλο το σπίτι. Γι αυτό στα φαγητά τον χρησιμοποιούμε με φειδώ, στους μαραθοκεφτέδες όμως δεν θα τσιγγουνευτούμε.
Μπορούμε να φτιάξουμε τους απλούς μαραθοκεφτέδες με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, με μπόλικο μάραθο και χυλό από αλεύρι. Ρίχνουμε σε λάδι που έχει κάψει σε μέτρια θερμοκρασία, κουταλιά-κουταλιά και όταν ροδίσουν, αμέσως τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και όταν τα βγάζουμε τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
Η συνταγή που σας γράφω είναι καλύτερη γιατί τα υλικά που περιέχει τους κάνουν νοστιμότερους. 

Τα υλικά για τους μαραθοκεφτέδες:

  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
  • 2 καρότα           τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 πράσο ή 1 μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα, χωρίς υγρά, ψιλοκομμένη
  • 3/4 κουτιού σόδα
  • αλεύρι φαρινάπ, όσο πάρει
  • αλάτι, πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα 

Πως φτιάχνουμε τους μαραθοκεφτέδες:


Έχουμε έτοιμα πλυμένα και κομμένα όλα τα υλικά μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ φτιάχνουμε το κουρκούτι ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι στη σόδα, ανακατεύοντας με το πιρούνι συνεχώς, ώσπου να γίνει ένας χυλός πηχτός. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό σπορέλαιο (αν δεν έχουμε, βάζουμε λάδι), ανάβουμε τη θερμοκρασία 1 βαθμό πριν την μέγιστη και όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε με το κουτάλι το υλικό (δεν πλάθονται οι κεφτέδες, γιατί κολλάνε στα χέρια) και όταν ροδίσουν γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει τα λάδια.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές