Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τα ζελέ είναι οι γλυκιές απολαύσεις του καλοκαιριού. Αν θέλουμε κάτι διαφορετικό μετά από ένα γεύμα και όχι μόνο, σας προτείνω το δροσιστικό ζελέ ανανά με γιαούρτι.

Τα υλικά μας:


  • 2 φακελάκια ζελέ ανανά
  • 1 κουτί κονσέρβα ανανά
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • νερό
  • 1/2 μπανάνα (προαιρετικό)

Πως φτιάχνουμε το γλυκάκι μας:


Βγάζουμε τον ανανά από το κουτί του και  κόβουμε σε ένα πιάτο στα 4 κομμάτια την κάθε ροδέλα . Κοιτάζουμε τις οδηγίες στο κουτί του ζελέ πόσο νερό πρέπει να βάλουμε για κάθε φακελάκι. Με το ζουμί του ανανά και όσο νερό χρειαστεί ακόμη, φτιάχνουμε το ζελέ σε ένα κατσαρολάκι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, αλλά να μην έχει πήξει. Στο στάδιο αυτό ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και κτυπάμε το μείγμα με το μίξερ.
Το βάζουμε σε φόρμα και το αφήνουμε περίπου 15 λεπτά εκτός ψυγείου. Μετά βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και όταν έχει αρχίσει να πήζει τοποθετούμε παντού επάνω του, τον ανανά και αν θέλουμε και λεπτές στρογγυλές φέτες μπανάνας.
Όταν πλέον έχει πήξει καλά, γυρίζουμε τη φόρμα σε μια μεγάλη πιατέλα.
Πως ξεφορμάρουμε το γλυκό μας. 
Βράζουμε νερό και το ρίχνουμε σε ένα ταψί που να χωράει η φόρμα και την τοποθετούμε μέσα για 1 λεπτό. Την σκεπάζουμε με την πιατέλα και με το ένα χέρι κρατούμε την πιατέλα και με το άλλο γυρίζουμε ανάποδα τη φόρμα στην πιατέλα που με μια κίνησή μας θα έχει έρθει αποκάτω και από πάνω η φόρμα με το γλυκό.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές