Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πόσες μέρες μπορούμε να διατηρήσουμε το κρέας αμαγείρευτο ή μαγειρεμένο χωρίς να μας χαλάσει; Βρήκα αυτόν τον πίνακα σε κάποιο περιοδικό με συνταγές και σας τον παρουσιάζω για να μην έχετε αμφιβολίες και να απολαμβάνετε άφοβα τα φαγητά σας.


 Ωμό κρέας              Σε δροσερό μέρος    Στο ψυγείο    Στον καταψύκτη
Μοσχάρι, βοδινό             2 ημέρες               3-4 ημέρες            12 μήνες
Αρνί                                 2 ημέρες               3-4 ημέρες              9 μήνες
Χοιρινό                            2 ημέρες               3-4 ημέρες              6 μήνες
Κιμάς                            την ίδια μέρα              1 ημέρα               3 μήνες


Μαγειρεμένο κρέας  Σε δροσερό μέρος   Στο ψυγείο    Στον καταψύκτη
 Κατσαρόλας                    1ημέρα                   3 ημέρες             6 μήνες
Ψητό                              1-2 ημέρες             2-3 ημέρες             3 μήνες
Πίτες με κρέας                  1 ημέρα                  1 ημέρα              3 μήνες
    ή κιμά

Οδηγίες ... ψύξεως:

Πρέπει να ξετυλίγουμε αμέσως το κρέας και να αφαιρούμε το πλαστικό περιτύλιγμα του χασάπη, γιατί το χαλάει γρήγορα και αποκτά στην επιφάνειά του μια κολλώδη υφή, που δεν αφαιρείτε ούτε με το πλύσιμο και έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά.
Τα κρέατα που προορίζονται για την ψύξη διατηρούνται καλύτερα στα κρύα ράφια του ψυγείου, τυλιγμένα με τουλουπάνι για να κυκλοφορεί ο αέρας  ή σε μπολ, σκεπασμένο με ένα πιάτο ή αλουμινόχαρτο.
Οι φέτες του φιλέτου διατηρούνται καλύτερα σε πλαστικό δοχείο με αεροστεγές σκέπασμα, περιχυμένες με λάδι.
Ο




   



Πρέπει να ξετυλίγουμε αμέσως τα κρέατα και να αφαιρούμε το πλαστικό περιτύλιγμα του χασάπη, γιατί χαλάνε γρήγορα και αποκτούν στην επιφάνειά τους μια κολλώδη υφή, που δεν αφαιρείται ούτε με το πλύσιμο και έχει δυσάρεστη μυρωδιά. 
Τα κρέατα που προορίζονται για την ψύξη διατηρούνται καλύτερα στα κρύα ράφια του ψυγείου, τυλιγμένα με τουλουπάνι για να κυκλοφορεί ο αέρας ή σε μπολ, σκεπασμένο με ένα πιάτο ή με αλουμινόχαρτο.
Οι φέτες του φιλέτου διατηρούνται καλύτερα σε πλαστικό δοχείο με αεροστεγές σκέπασμα, περιχυμένες με λάδι.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές