Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Τα εσκαλόπ είναι κρέας που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και τις κτυπάμε (με το γουδοχέρι) για να λεπτύνουν και να απλώσουν. Τα Εσκαλόπ γαλοπούλας με ζαμπόν και μπέικον είναι απολαυστικά, αλλά είναι εξίσου καλά και με φιλέτο -στήθος- κοτόπουλου. Είναι φαγητό γρήγορο, εύκολο με υπέροχες γεύσεις.

Τα υλικά μας:

  • 6 φέτες από μπούτι γαλοπούλας
  • 60 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. ζαμπόν χοιρινό ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. γραβιέρα κομμένη μικρά καρεδάκια
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (το πράσινο μέρος)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο αλεύρι

Πως φτιάχνουμε τα εσκαλόπ:

Χτυπάμε τις φέτες γαλοπούλας ή στήθους κοτόπουλου με το γουδοχέρι για να λεπτύνουν. Τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις αλευρώνουμε ελαφρά και τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με το βούτυρο.
Σε ένα μπολ κόβουμε τα υλικά μας (το ζαμπόν, το μπέικον, τη γραβιέρα) και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, τον μαϊντανό και το λάδι και ανακατώνουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα με κουτάλι απλωτά πάνω σε όλα τα εσκαλόπ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να ροδίσουν το μπέικον και το ζαμπόν. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Τα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Το φαγητό άρεσε πολύ σε όλους!!Δεν έβαλα βούτυρο αλλά λίγη κρέμα γάλακτος.Απλώς ήθελε περισσότερο ψήσιμο,στα 40'δεν ήταν τόσο καλοψημένο.

Χαρά.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές