Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε τις κλασικές ψητές μπριζόλες, έχουμε πολλές άλλες λύσεις. Σας γράφω μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, αλλά μπορούμε αντί για μπριζόλες να βάλουμε και κομμάτια χοιρινού για τηγανιά από σπάλα. Είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό που το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι.

Τα υλικά μας:

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 4 κόκκινες ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά σε φέτες
  • 1 ποτήρι χυμό σε ίση ποσότητα από λεμόνι και πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές ρίγανη
  • 1/2 κούπας χλωρό ψιλοκομμένο δυόσμο ή 2 κουταλιές ξερό τριμμένο
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κούπα λάδι

Πως μαγειρεύουμε τις μπριζόλες:

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις μισές ντομάτες. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε επάνω στις ντομάτες. Στη συνέχεια απλώνουμε τις υπόλοιπες ντομάτες με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη .Στρώνουμε επάνω το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο. Στη συνέχεια απλώνουμε  τις χρωματιστές πιπεριές, το λάδι και περιλούζουμε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 1 τέταρτο. Πρέπει το φαγητό μας να μείνει με σάλτσα.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές