Τρίτη 3 Απριλίου 2012



Υγιεινό, νόστιμο, απολαυστικό σπανακόρυζο για μικρούς και μεγάλους!!!




Το σπανακόρυζο είναι ένα εύκολο λαδερό φαγητό, που αρέσει σε όλους, ακόμη και στα παιδιά. Μια άλλη συνταγή είναι χωρίς ντομάτα, ρίχνοντας μόνο λεμόνι. Η φρέσκια ντομάτα το κάνει κατά τη γνώμη μου πιο γλυκό και νόστιμο.

Τα υλικά για το σπανακόρυζο:
1 κιλό καθαρισμένο σπανάκι
1/2 πράσο σε ροδέλες
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κούπας λάδι
4 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά σ. ζάχαρη (προαιρετικό) 
1 κούπα ρύζι καρολίνα
αλάτι και λίγο πιπέρι


















Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά. 
Πλένουμε όλα τα μυρωδικά μας και τα κόβουμε.
Στην κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Ρίχνουμε τις ντομάτες κι ανακατεύουμε 2 λεπτά. Ρίχνουμε 3 κούπες νερό, τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι. Χαράσσουμε τα κοτσάνια από το σπανάκι σταυρωτά, τα κόβουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σε 5 λεπτά ρίχνουμε το ρύζι. 
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να γίνει το ρύζι (περίπου 15 λεπτά). 
 Όταν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά το ρύζι πρέπει να "κρατάει" λίγο, να μην το αφήσουμε να μας παραβράσει. Επίσης το φαγητό να έχει και λίγα υγρά, γιατί μετά από λίγο όσο μένει στην κατσαρόλα μέχρι να σερβιριστεί, θα τα πάρει το ρύζι και θα μείνει με την κανονική του σάλτσα. Θα πρέπει να έχουμε έτοιμο ζεστό νερό να ρίξουμε σε περίπτωση που πιει τα υγρά το φαγητό πριν ολοκληρωθεί.

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Φίλη μου το δοκιμασα και ειναι φανταστικο.Σευχαριστω για την ωραια συνταγη.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές