Τρίτη, 3 Απριλίου 2012


Το σπανακόρυζο είναι ένα νόστιμο και εύκολο λαδερό φαγητό, που αρέσει σε όλους, ακόμη και στα παιδιά. Μια άλλη συνταγή είναι χωρίς ντομάτα, ρίχνοντας μόνο λεμόνι. Η φρέσκια ντομάτα το κάνει κατά τη γνώμη μου πιο γλυκό και νόστιμο.

Τα υλικά για το σπανακόρυζο:
700 γρ. σπανάκι
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κούπας λάδι
4 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά φουσκωτή ζάχαρη
1 κούπα ρύζι καρολίνα

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά. Πλένουμε όλα τα μυρωδικά μας.
Στην κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Ρίχνουμε τις ντομάτες κι ανακατεύουμε 2 λεπτά. Ρίχνουμε 5 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι. Χαράσσουμε τα κοτσάνια από το σπανάκι σταυρωτά, τα κόβουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σε 5 λεπτά ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να γίνει το ρύζι. Όταν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά το ρύζι πρέπει να "κρατάει" λίγο, να μην το αφήσουμε να μας παραβράσει. Επίσης το φαγητό να έχει και λίγα υγρά, γιατί μετά από λίγο όσο μένει στην κατσαρόλα μέχρι να σερβιριστεί, θα τα πάρει το ρύζι και θα μείνει με την κανονική του σάλτσα. Θα πρέπει να έχουμε έτοιμο ζεστό νερό να ρίξουμε σε περίπτωση που πιει τα υγρά το φαγητό πριν ολοκληρωθεί.

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Φίλη μου το δοκιμασα και ειναι φανταστικο.Σευχαριστω για την ωραια συνταγη.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές