Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Μια πρωτότυπη και ωραία συνταγή είναι οι γαρίδες με πατάτες. Νηστίσιμο φαγητό, αλλά και για όλες τις εποχές. Η συνταγή αυτή είναι της κ. Βαρβάρας Λιβανίου από τη Σίφνο. Την άλλαξα λίγο προσθέτοντας δυόσμο και τηγανίζοντας τις πατάτες. Μου έγινε το φαγητό πεντανόστιμο!

Τα υλικά μας:
1 κιλό πατάτες
1 κιλό γαρίδες
1 ματσάκι μαϊντανός
1 κουταλίτσα ξερό δυόσμο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 κούπα λάδι
Αλατοπίπερο ανάλογο

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μεγάλα καρεδάκια. Τις τηγανίζουμε στη φριτέζα 1 βαθμό πριν τη μέγιστη θερμοκρασία. Όταν ροδίσουν τις βγάζουμε.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις πλένουμε. Χωρίζουμε τα κεφάλια τους και τα βάζουμε να βράσουν σε μικρή κατσαρολίτσα με ένα ποτήρι νερό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι να ξανθίσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε ανακατεύοντας 1 λεπτό και ρίχνουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τις πατάτες και το ζουμί σουρωμένο που βράσαμε τα κεφάλια τους. Σιγοβράζουμε στη φωτιά για 10 περίπου λεπτά, ώσπου να βράσουν οι πατάτες και οι γαρίδες. Πρέπει να μείνει με ελαφριά σάλτσα. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές