Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Άλλη μια συνταγή εύκολη και γρήγορη για γαρίδες σαγανάκι που είναι πολύ νόστιμη!

Τα υλικά μας:
8-10 μεγάλες γαρίδες
4 κουταλιές λάδι
3 λεμόνια μέτρια ο χυμός τους και το ξύσμα τους
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια τριμμένο κόλιανδρο
4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
Αλατοπίπερο

Πως μαγειρεύουμε τις γαρίδες μας:
Πλένουμε καλά τις γαρίδες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό και το σκόρδο. Βάζουμε μέσα τις γαρίδες, να σκεπαστούν με το υλικό, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, να μαριναριστεί. Ζεσταίνουμε ένα βαρύ τηγάνι και βάζουμε μέσα τις γαρίδες με τη μαρινάδα. Αφήνουμε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά, να μαλακώσουν οι γαρίδες και να πήξει ελαφρά η σάλτσα τους. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές