Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012
















          Η χωριάτικη σαλάτα φαίνεται απλή, αλλά θέλει και τέχνη! Όλοι μου λένε ότι η σαλάτα μου γίνεται τέλεια σε νοστιμιά. Θα σας φανερώσω λοιπόν τα μυστικά μου!!!

  • Να προτιμάμε κρεμμύδια γλυκά που δεν καίνε, διαφορετικά τα κόβουμε και τα βάζουμε περίπου 30-60' νωρίτερα σε νερό με αλάτι. 
  • Οι πιπεριές να είναι τρυφερές με λεπτή σάρκα. Συνήθως οι μικρές είναι πιο τρυφερές. 
  • Να καταβρέχουμε τη σαλάτα μας με λίγο νερό με το χέρι μας. 
  • Να ρίχνουμε λίγο ξίδι. Το ξίδι την κάνει πιο γλυκιά!






Τα υλικά μας για τη σαλάτα:

  • 1 μεγάλη ντομάτα κόκκινη (ούτε αγουρωπή, ούτε πολύ ώριμη)
  • 1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 πιπεριά μικρή σε φέτες
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 κουταλίτσα ρίγανη
  • 5-6 ελιές
  • 100 γρ. φέτα σε κομματάκια
  • -4 κουταλιές λάδι
  • Αλάτι

Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα μας:

Έχουμε βγάλει τη ντομάτα εκτός ψυγείου από το πρωί. Περίπου 30-60 λεπτά πριν κόψουμε τη σαλάτα, έχουμε κόψει το κρεμμύδι σε φέτες και το ρίχνουμε σε μια κούπα γεμάτη νερό με μια κουταλιά αλάτι. Αυτό το κάνουμε για να φύγει το "κάψιμο" του κρεμμυδιού, αλλά και το γλυκαίνει.
Σε σαλατιέρα κόβουμε τη ντομάτα (όχι μεγάλες φέτες) το αγγούρι και την πιπεριά. Ρίχνουμε απλωτά το ξύδι και το αλάτι. Το ξύδι γλυκαίνει τη σαλάτα και κάνει πλούσιο γευστικό ζουμί, αν όμως δεν σας αρέσει, τότε βρέχουμε τη χούφτα μας με νερό και καταβρέχουμε τη σαλάτα. Στραγγίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε στην κούπα σκέτο νερό για να φύγει τελείως το αλάτι, το στραγγίζουμε πάλι και το ρίχνουμε στη σαλάτα.Ανακατεύουμε ελαφρά με δύο κουτάλια. Απλώνουμε επάνω τις ελιές, την κάπαρη, τη φέτα και ραντίζουμε με το λάδι. Τέλος πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές