Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Οι σουπιές με μαρούλια θυμίζουν το αρνάκι φρικασέ μόνο που δεν το αυγοκόβουμε. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό. Τα μαρούλια του δίνουν μια γλυκιά ευχάριστη γεύση. Εγώ προσθέτω και λίγες τρυφερές καυκαλήθρες, γιατί μου αρέσει η μυρωδιά τους, καθώς δένει υπέροχα με τις σουπιές.

Τα υλικά μας:
1/2 κιλό σουπιές
2 μεγάλα μαρούλια
5 κρεμμυδάκια χλωρά
1 ματσάκι άνηθο
1/2 κούπα λάδι
1 λεμόνι
1 κουταλιά αλεύρι ή κορν φλάουρ
1/2 κουταλάκι αλάτι
./5 κουταλάκι πιπέρι
2κούπες ψιλοκομμένες τρυφερές καυκαλήθρες (προαιρετικό)

Πως μαγειρεύουμε τις σουπιές μας:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κομματάκια τις σουπιές. Τις βράζουμε περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε, κρατάμε το ζουμί και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεστάνει και ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια κι ανακατεύουμε να μαλακώσουν। Ρίχνουμε τις σουπιές κι ανακατεύουμε να σοταρισθούν 2-3 λεπτά। Προσθέτουμε ένα ποτήρι από το ζωμό της σουπιάς που κρατήσαμε, τα μαρούλια κομμένα περίπου στα 3 εκατοστά, αν θέλουμε τις καυκαλήθρες, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό. Αν χρειασθεί νερό ρίχνουμε από το ζωμό. Όταν βράσουν τα μαρούλια, θέλουν περίπου 10-15 λεπτά, διαλύουμε στο χυμό ενός λεμονιού το αλεύρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές