Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Η μαμά Χρύσα προτείνει:

Οι σουπιές με σπανάκι είναι η πιο συνηθισμένη συνταγή για σουπιές. Αν πάρετε καταψυγμένες, προτιμήστε τις καθαρισμένες και τις μικρές.

Τα υλικά για τις σουπιές μας.

  1. 1 κιλό σουπιές
  2. 1 κιλό σπανάκι
  3. 1/2 κούπα λάδι
  4. 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ (ή κρασί αν δεν έχουμε)
  5. 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  6. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  7. 1 ματσάκι άνηθο
  8. Αλάτι, πιπέρι
  9. 1 κουταλιά σ. ζάχαρη ή 2 κουταλιές κέτσαπ (προαιρετικό)

Πως μαγειρεύουμε τις σουπιές:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι κι όταν κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι και μετά τις σουπιές. Ανακατεύουμε 2 λεπτά και ρίχνουμε το κονιάκ, την ζάχαρη ή την κέτσαπ, τη ντομάτα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι σουπιές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι κομμένο στα τέσσερα και ανακατεύουμε μέχρι να "κάτσει". Ρίχνουμε και τον άνηθο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα νερά και να "δέσει" η σάλτσα.


Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές