Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μια εύκολη συνταγή είναι οι γαρίδες σαγανάκι πουν στις ταβέρνες την τρώμε συνήθως ως ορεκτικό. Η συνταγή αυτή είναι πασίγνωστη, αλλά θα τη γράψω για τους αρχάριους. Αν τη φτιάξετε για κυρίως πιάτο θα βάλετε περισσότερα υλικά.

Τα υλικά για τις γαρίδες μας:
10-12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/4 κούπας λάδι
1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας ή φρέσκια ντομάτα, χωρίς το ζουμί τους
1/4 κούπας λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλάκια μαϊντανό
1/2 κούπας χοντροκομμένη τυρί φέτα

Πως μαγειρεύουμε τις γαρίδες σαγανάκι:
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές, ώσπου να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κρασί και τη ντομάτα χωρίς υγρά και βράζουμε τις γαρίδες ακάλυπτες για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Προσθέτουμε στο τέλος το τυρί, τη ρίγανη, το μαϊντανό και ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές