Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Τη συνταγή χταπόδι στιφάδο με κονιάκ και μέλι την "έκλεψα" από τον αγαπητό μου κ. Μαμαλάκη όταν την παρουσίαζε σε μια εκπομπή στην τηλεόραση. Όταν τη μαγείρεψα έμεινα καταγοητευμένη. Εγώ όπως έχετε καταλάβει τρελαίνομαι για γλυκές συνταγές. Σας συνιστώ να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε!!!

Τα υλικά για το στιφάδο μας:
1 χταπόδι μέτριο (περίπου 1 κιλό) (μπορεί νάναι και κατεψυγμένο)
2/3 κούπας λάδι
1 κουταλιά μέλι
6 κρεμμύδια μικρά ολόκληρα
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε φέτες
1/2 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα κρασί άσπρο ή ροζέ
1/2 κούπα ξύδι μπαλσάμικο
1/2 κουταλάκι μπαχάρι
1-2 φύλλα δάφνης
ελάχιστο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει. Το πλένουμε, το σκουπίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το λάδι σε στεγνή κατσαρόλα και όταν κάψει, σοτάρουμε το χταπόδι και στη συνέχεια τα μεγάλα κρεμμύδια και μετά το τριμμένο. Σβήνουμε το φαγητό μας με το κονιάκ, το κρασί και το μπαλσάμικο. Ρίχνω τη ντομάτα, το μπαχάρι, το πιπέρι, λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε έως ότου μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε, παίρνει λίγο βράση ( 1-2 λεπτά) και αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνοδευόμενο με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι είναι τέλειο!!!

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές