Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Θα μου πείτε τι σχέση έχει το χταπόδι κρασάτο με τον Τούρκο ηθοποιό. Όσοι τυχαίνει να είδαν την Τουρκική σειρά "Τα σύνορα της αγάπης ", θα θυμηθούν και τον πατέρα της Ναζλί της πρωταγωνίστριας. Την εποχή εκείνη έδωσε συνέντευξη σε κάποιο περιοδικό και αφού τον ρώτησαν για το αγαπημένο του φαγητό, έδωσε και τη συνταγή, όπως τη φτιάχνει ο ίδιος. Την μαγείρεψα κι εγώ και βγήκε ένα μελωμένο χταπόδι.

Τα υλικά για το χταπόδι μας:
1 μέτριο χταπόδι περίπου 1 κιλό (μπορεί να είναι και κατεψυγμένο)
1 κούπα λάδι
1 και 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
2 ώριμες μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 φύλλα δάφνης
πιπέρι,
1/4 του κουταλιού αλάτι

Πως μαγειρεύουμε το χταπόδι:
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς καθόλου νερό -γιατί βγάζει τα δικά του υγρά- να σιγοβράζει για περίπου 45 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Όταν βράσει -το δοκιμάζουμε να είναι μαλακό- σουρώνουμε το νερό, στραγγίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε κομμάτια. Σε στεγνή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το χταπόδι και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρασί το πιπέρι, ελάχιστο αλάτι, τη ντομάτα και τη δάφνη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε να ψηθούν όλα μαζί και να μείνει με μια μελωμένη σάλτσα. Αν μας στεγνώσει το φαγητό γρήγορα, καλό είναι να προσθέσουμε λίγο ακόμη κρασί και όχι νερό.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές